16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Prețurile la gaz, curent și lemn nu-i sperie! Doar o mână de bistrițeni au depus cereri pentru ajutorul de încălzire!

Sezonul rece vine cu facturi mari la gaz, curent sau lemn. Statul oferă ajutoare pentru încălzire, prin diferite programe. La Bistrița, doar o mână de oameni au depus cereri pentru a beneficia de acest ajutor.

Anul trecut, deputatul Boigdan Ivan avertiza că 3.000 de bistrițeni ar putea să fie deconectați de la curent/gaz din cauza incapacitășii de plată.

VIDEO – Bogdan Ivan: Prețul la energie a crescut alarmant! 3.000 de bistrițeni riscă să fie deconectați

Astfel, pe lângă compensarea facturilor și ajutorul de încălzire pentru familiile cu venit mic, a fost aprobată și legea consumatorului vulnerabil.

Primarul Ioan Turc declara în toamna anului trecut că aproape 6.000 de bistrițeni se încadrează în condițiile de acordare a ajutoarelor de încălzire. În prima zi de depunere a actelor, peste 300 de persoane au trecut pe la ghișee.

Se depun cereri pentru ajutoarele pentru căldură și curent! Aproape 300 de bistrițeni au trecut ieri pe la ghișee:

Totuși, din cei 6.000 ce s-ar fi încadrat, doar puțin peste 1.000 depuseseră cereri.

S-au revoltat și-atât! Nici măcar un sfert dintre cei ce ar putea beneficia de ajutorul la gaz sau curent nu l-au solicitat

Pentru sezonul rece 2022 – 2023, cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire puteau fi depuse începând cu 17 octombrie, la Centrul de Vârstnici de pe strada Octavian Goga.

Vine iarna! De când puteți depune cererile pentru ajutorul de încălzire:

Anul acesta, bistrițenii par să nu mai fie speriați de facturi. Doar o mână de oameni au depus cereri.

”Până vineri, 4 noiembrie 2022, au fost depuse 354 de cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Programul este zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00, iar cererile se mai pot depune până la finele lunii noiembrie.

De interes:

VIDEO – CUM se completează cele 14 pagini pentru ajutorul de încălzire. GHID complet:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. nu ca nu ii sperie!!! nu au dreptul. Aceia care au lucrat o viata intreaga si au venit mai mare de 200 de lei, pana in 3000 nu primesc nimic nimic!!!! in schimb taietorii de frunze la caini, primesc toate ajutoarele posibile!!! mai bine nu mai lucreaza nimeni si stam pe sant sa ne dea ajutoare si noua astora care lucram pana la deces !!!! ca se paree ca statul recompenseaza lenea!!! le da pensii sociale, carduri ptr alimente, facilitati la incalzire!!! si tratamente medicale gratis!!! noi…ca boii !!!! le platim. Pai daca dati la aia de nu au munict, dati-le la toti!!! solidaritate trebuie sa fie si in munca nu numai in ajutoare si cerseala. Adica ai muncit capeti ajutor si tu fraiere si pe langa tine si aia de nu au prea avut chef de munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.