15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Lege nouă: Permisul „zburat” și amendă pentru șoferii care dau flash-uri sau conduc agresiv

Șoferii care au un stil agresiv de condus, recurg la gesturi agresive ori obscene sau dau flash-uri în trafic vor fi amendați, iar permisul va fi reținut pentru cel puțin 30 de zile.

A fost aprobată o ordonanță de guvern prin care se aduc noi reglementări Codului Rutier. Este interzis să claxonezi sau să dai flash-uri ca ceilalți participanți la trafic să elibereze banda, amenda fiind de până la 725 de lei, iar suspendarea permisului vine odată cu amenda.

Cei care adoptă un comportament agresiv la volan riscă amenzi între 580 – 725 de lei, dar și suspendarea permisului pentru 30 de zile. „Dacă după un astfel de comportament, are loc un accident, vinovatul riscă o amendă între 870 – 1.160 lei și suspendarea permisului 60 de zile”, se arată în ordonanță.

Noi sancțiuni aplicate celor care încalcă legile pe autostradă:

  • Regimul de circulație pe autostradă și înăsprirea sancțiunilor pentru comportamentul iresponsabil. Se sancționează circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor, cu o amendă prevăzută în clasa a patra de sancțiuni între1.305 și 2.900 de lei și aplicarea sancțiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
  • Suspendarea dreptului de a conduce timp de 120 zile pentru executarea pe autostradă a manevrelor de întoarcere sau mers înapoi.

În cazul nerespectării regulilor de trecere de nivel la cale ferată, se majorează perioada de suspendare a dreptului de a conduce de la 90 la 120 de zile și se introduce o nouă contravenție pentru nerespectarea obligației de a menține permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: