21.6 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

Liberalii acuză: Ștampila ANULAT a fost pusă pe numele lui Klaus Iohannis!

În plin proces de votare, liberalii bistrițeni sunt foc și pară. Aceștia acuză că la toate secțiile de votare din județ specimele de buletine de vot care trebuie afișate într-un loc vizibil poartă ștampila ANULAT chiar peste numele candidatului PNL.

Tună și trăznește printre liberalii bistrițeni. În plin proces de votare, aceștia sunt supărați și acuză că specimenele de buletine de vot care trebuie afișate într-un loc vizibil le transmit alegătorilor într-un mod ilegal un mesaj împotriva unuia dintre cei doi candidați pentru funcția de președinte al României.

Totul a pornit de la faptul că buletinele de vot afișate la loc vizibil poartă ștampila ANULAT chiar peste numele candidatului PNL Klaus Iohannis.

„Oamenii PSD s-au dedat la un act de cea mai joasă speță, cuprinși fiind într-un cerc vicios a cărui arie este calculată la peste un milion de rude, amante, membri de partid și neamuri instalate în aparatul bugetar!”, scriu liberalii pe pagina de Facebook.

Aceștia cer instituțiilor statului să ia atitudine.

UPDATE:

MembriI Biroului Electoral Județean (BEJ) au luat act de sesizarea făcută de liberali, iar ședința pentru discutarea acestei situații a avut loc la ora 6:45, înaintea deschiderii secțiilor de votare.

Răspunsul a fost unul scurt și tranșant: cererea a fost respinsă pe motiv că nu se influențează alegătorul. Ca urmare a acestei decizii, specimenele buletinelor de vot rămân așa cum au fost ele distribuite.

„Când a fost pusă acea ștampilă de control care este emisă de Instituția Prefectului se invalidează un document, nu are menirea de a face o altă referire. Este strict orientativ pentru cei din secția de votare, să vadă că buletinul respectiv este anulat și că nu produce niciun efect spre deosebire de celelalte ștampile de control care aparțin președinților secțiilor de votare și sunt albastre, fiind folosite la anularea voturilor predate de Instituția Prefectului. Legea prevede că se pune această ștampilă cu mențiunea ANULAT, Instituția Prefectului este cea însărcinată să comande respectivele buletine de vot cu mențiunea ANULAT, iar persoana care a pus ștampila pe buletinul de vot nu știm dacă a fost sau nu de rea-credință. Singurul efect pe care-l produce acea ștampilă este să lipsească de valabilitate acel buletin de vot. Atât!”, a spus Alex Vintilă, membrul al BEJ.

Potrivit lui Alex Vintilă, toate specimenele de buletine de vot au fost tipărite de o firmă la comanda Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud: „Legea nu prevede absolut deloc nici cum se aplică ștampila, nici unde. Chiar am avut un model de referință. Un astfel de buletin specimen în Constanța avea ștampila de control aplicată pe rubrica unui candidat și era scris de mână”.

UPDATE 2:

PSD BN a transmis o informare prin care se dezice de „scandalul” iscat de adversarii de la PNL.

„PSD Bistrița-Năsăud se dezice de «specimenul de buletin de vot cu mențiunea anulat», în condițiile în care acesta NU A FOST făcut de către organizația noastră.

BEJ a specificat deja acest lucru, iar sesizarea PNL Bistrița-Năsăud a fost RESPINSĂ, explică social democrații.

Foto: Facebook – Ioan Turc / PNL Bistrita

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!