2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Locale2024 – Bistrița Bârgăului – Vasile Laba (PSD) contra Ioan Nimigean (PNL)

Anul acesta, locuitorii județului Bistrița-Năsăud își vor alege primarii în data 9 iunie. Candidatul principal în Bistrița Bârgăului este primarul în exercițiu, Vasile Laba (PSD), care îl va avea ca și contracandidat pe viceprimarul Ioan Nimigean (PNL).

Anul 2024 va fi decisiv pentru primarii din județ, care fie își termină mandatul și se retrag, fie își mai încearcă norocul pentru un nou mandat. Bistrițeanul.ro face o radiografie a candidaților la alegerile locale din 9 iunie din Bistrița-Năsăud.

Comuna Bistrița Bârgăului este condusă încă din anul 2000 de Vasile Laba (PSD), aflat deja la al șaselea mandat. Contactat de Bistrițeanul.ro, acesta spune că dacă este sănătos și dacă va fi de acord partidul va mai candida pentru un nou mandat.

„Mai candidez. Dacă sunt sănătos și vrea și partidul, mai merg un mandat. Din partea aceluiași partid candidez, dacă mă acceptă. Am făcut în perioada aceasta un bloc ANL, capela, apa-canal, drumurile forestiere. Nu mi-am bătut joc și am făcut tot ce am putut ca să aduc bani. La Colibița acum se termină aducțiunea de apă, e scoasă la licitația canalizarea”, a declarat Vasile Laba, pentru Bistrițeanul.ro.

Contracandidatul său din partea PNL este tocmai viceprimarul comunei, Ioan Nimigean, care conduce și organizația liberală din comună. Întrebat de ce are nevoie comunitatea, Nimigean spune că dacă iese primar se va concentra pe terminarea proiectelor deja începute de Vasile Laba.

„Să terminăm apa și canalul la Colibița. Am făcut acum și iluminatul… În 2024 nu prea mai merge la oameni varianta cu promitem”, a mai spus Nimigean.

Potrivit acestuia, PNL încă nu și-a desemnat candidații la alegerile locale, însă își dorește să candideze. Iar dacă îl va susține partidul, o va face.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Felicitări Vasile Laba ai reușit sa furi cum nimeni de când e comuna nu a mai făcut o ,ramai în istorie tu și neam de neamul tău iar vilele făcute monumente ale jafului comunal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.