1.2 C
Bistrița
vineri, decembrie 8, 2023

Lorant Sas, deputat REPER: S-au eliminat contribuțiile normate orar pentru contractele part-time, dar, paradoxal, au scăzut taxele pentru jocurile de noroc

„Antreprenorii sunt cei care constituie baza sănătoasă a unei economii de piață funcționale, cei care generează locuri de muncă și un flux realist de taxe și impozite, care alimentează constant bugetul de stat și al asigurărilor sociale.

De ce realist? Pentru că nivelul acestor taxe trebuie permanent sincronizat cu situația reală, la zi, a indicatorilor economici, și nu modificat sau stabilit după bunul plac al politicienilor sau în funcție de interesul electoral de moment”, a transmis deputatul Lorant Sas. 

Personal, ca fost manager în sectorul privat, îmi este foarte dificil să înțeleg cum parlamentarii din coaliție de guvernare își schimbă opțiunile de fiscalitate de la un an la altul. Fără a ține cont de importanța predictibilității în acest domeniu.

Deși ne aflăm în opoziție, atât eu, cât și colegii parlamentari și europarlamentari ai Partidului Reper încercăm să păstrăm o legătură constantă cu oamenii de afaceri.

Astfel, anul trecut am reușit să aduc la Bistrița delegația Comisiei pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților. A rezultat o fructuoasă și importantă vizită de lucru în cele mai mari unități de producție bistrițene. Am reușit să facilitez crearea unui canal direct de comunicare între industriașii locali și colegii din Parlamentul European. Iar acum a venit rândul antreprenorilor să fie invitați în Parlamentul României, pentru a ne transmite problemele și părerile lor”, a mai precizat Lorant Sas. 

Acesta a participat, alături de colegii săi – deputații REPER Cătălin Teniță și Alin Prunean – la o întâlnire cu oamenii de afaceri.

S-a discutat problematica Ordonanței de Guvern 16/2022, care a mărit nivelul de taxare pentru micii întreprinzători, a eliminat posibilitatea de a plăti contribuții normate orar pentru contractele part-time. Dar, paradoxal, a scăzut taxele pentru jocurile de noroc.

Noaptea minții!

Mai mult, reprezentanți ai acelorași partide, care votau anul trecut aceste legi, pe de o parte clamează azi modificarea lor în sens invers, iar pe de altă parte susțin că au făcut un mare bine economiei reale.

În ceea ce ne privește, vom rămâne conectați la economia reală. La problemele acestor oameni minunați, care țin în viață societatea românească, atât de afectată de decalajele grave de ocupare a forței de muncă și de depopularea masivă a României”, a concluzionat deputatul Lorant Sas.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...