23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Lorant Sas, deputat REPER: S-au eliminat contribuțiile normate orar pentru contractele part-time, dar, paradoxal, au scăzut taxele pentru jocurile de noroc

„Antreprenorii sunt cei care constituie baza sănătoasă a unei economii de piață funcționale, cei care generează locuri de muncă și un flux realist de taxe și impozite, care alimentează constant bugetul de stat și al asigurărilor sociale.

De ce realist? Pentru că nivelul acestor taxe trebuie permanent sincronizat cu situația reală, la zi, a indicatorilor economici, și nu modificat sau stabilit după bunul plac al politicienilor sau în funcție de interesul electoral de moment”, a transmis deputatul Lorant Sas. 

Personal, ca fost manager în sectorul privat, îmi este foarte dificil să înțeleg cum parlamentarii din coaliție de guvernare își schimbă opțiunile de fiscalitate de la un an la altul. Fără a ține cont de importanța predictibilității în acest domeniu.

Deși ne aflăm în opoziție, atât eu, cât și colegii parlamentari și europarlamentari ai Partidului Reper încercăm să păstrăm o legătură constantă cu oamenii de afaceri.

Astfel, anul trecut am reușit să aduc la Bistrița delegația Comisiei pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților. A rezultat o fructuoasă și importantă vizită de lucru în cele mai mari unități de producție bistrițene. Am reușit să facilitez crearea unui canal direct de comunicare între industriașii locali și colegii din Parlamentul European. Iar acum a venit rândul antreprenorilor să fie invitați în Parlamentul României, pentru a ne transmite problemele și părerile lor”, a mai precizat Lorant Sas. 

Acesta a participat, alături de colegii săi – deputații REPER Cătălin Teniță și Alin Prunean – la o întâlnire cu oamenii de afaceri.

S-a discutat problematica Ordonanței de Guvern 16/2022, care a mărit nivelul de taxare pentru micii întreprinzători, a eliminat posibilitatea de a plăti contribuții normate orar pentru contractele part-time. Dar, paradoxal, a scăzut taxele pentru jocurile de noroc.

Noaptea minții!

Mai mult, reprezentanți ai acelorași partide, care votau anul trecut aceste legi, pe de o parte clamează azi modificarea lor în sens invers, iar pe de altă parte susțin că au făcut un mare bine economiei reale.

În ceea ce ne privește, vom rămâne conectați la economia reală. La problemele acestor oameni minunați, care țin în viață societatea românească, atât de afectată de decalajele grave de ocupare a forței de muncă și de depopularea masivă a României”, a concluzionat deputatul Lorant Sas.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: