15.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Lucrările la pasajul din Decebal, oprite: Inspectorii în construcții verifică blocurile din zonă

Lucrările la axa de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului continuă, dar nu pe toate segmente. În Decebal, săparea pasajului a fost întreruptă. Inspectoratul de construcții verifică starea blocurilor din Decebal.

Până când Inspectoratul Județean în Construcții Bistrița nu dă undă verde că lucrările se pot relua, săparea pasajului subteran din Bulevardul Decebal este oprită. IJC analizează dacă blocurile și clădirile din apropiere au fost afectate sau dacă pot să reziste unei astfel de lucrări.

Conducerea Primăriei Bistrița spune că pe Decebal s-a lucrat deja la rețeaua de canalizare, de iluminat și de fibră optică și s-au finalizat lucrările la drum pe porțiunea Decebal până pe Crinilor. Urmează să fie montați stâlpi de electricitate, semafoare și izolarea fibrei optice.

În acest moment, la pasaj trebuie introduși 57 de piloți de susținere, iar mai apoi se pot apuca de săpat pe dedesubt, pentru formarea pasajului.

„Pe segmentul de pe bulevardul Decebal, au fost realizate rețelele pluviale, de iluminat și de fibră optică și s-au finalizat lucrările la drum pe porțiunea Decebal-Crinilor la nivel de strat binder. Ca etapă următoare, vor fi instalați stâlpii de iluminat, cameretele pentru rețelele de fibră optică și sistemul de management al traficului. În zona pasajului pietonal subteran, sunt în stadiu de execuție 57 de piloți de susținere, urmând să se lucreze la excavarea propriu-zisă a culoarului în condiții de siguranță. Lucrările de la pasajul subteran au fost temporizate ca urmare a unei sesizări pentru care Inspectoratul de Stat în Construcții a dispus efectuarea unei expertize din care să rezulte dacă clădirile din proximitatea șantierului au fost sau nu afectate”, a transmis Ioan Turc, primarul Bistriței, pe Facebook.

FOTO/VIDEO – Locatarii din Decebal: „Ne temem pentru viețile noastre! Cine răspunde dacă se dărâmă blocul?!?”

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. E clar, deci ati belit-o ….. din marea lucrare a turcului se va alege praful si va ramâne doar visul umed si nefinalizat…..
  Ca si-au dat toti seama ca nu reusesc sa termine axa aia verde a vietii la termenul stabilit si de la care încep sa adune banii înapoi pentru a scoate orasul din faliment.
  Oricât de imbecili ar fi cu UE nu se pun ca-i executa aia de nu-i scapa nici dracu de cetatenii care vor avea de platit zeci de milioane de euro de oale sparte….
  Acuma totul depinde daca inspectorii aia vor vrea sa joace pe melodia aleasa sau vor alege sa-l îngroape în rahat pe turc….

 2. in loc sa scoata romi si spargatorii de apartamente din viisoara face alceva ba parcari subterane ba pasaje pa piete cu scari rulante ba linia verde albastra ce linie mai urmeaza rosie galbena mov

 3. Adevarat anonimule. In loc sa largeasca strazile, sa ridice masinile, sa construiasca noi strazi, imbecilii numai prostii fac. Promenada pe rau…. Bravo, chiar apreciez. Dar ma doare mai tare faptul ca sunt 3 strazi in orasul asta (independentei, republicii si decebal ..) care pot suporta traficul greu si care nu mai fac fata…
  Oriunde vrei sa ajungi in oras, pe astea 3 treci. Daca vii de pe malul stang al raului, ai podul jelnei si podul din unirea (o mai fi vreunul poate) numar care e absurd… E totusi o lungime de vreo 13 km prin oras, si avem 2-3 poduri …
  Faci o ora sa intri in oras dimineata dinspre unirea, dar de peomenada si linia verde aveam nevoie… Avem nevoie de trasee alternative. Din unirea sau viisoara nici nu ai pe unde sa intri in oras decat pe o strada sau sa ocolesti vreo 10 km pe drumuri de pamant…. Imbecili si incompetenti cine a mai vota cu ei. Cu toate partidele in frunte cu a lui turcu asta, care chiar e turc ca nu intelege nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.