14.3 C
Bistrița
vineri, aprilie 26, 2024

FOTO/VIDEO – Locatarii din Decebal: „Ne temem pentru viețile noastre! Cine răspunde dacă se dărâmă blocul?!?”

„Prima dată chiar am crezut că e cutremur!”, „Mă tem să nu se desprindă balconul sau centrala!”, „Ne temem! Cine răspunde dacă se dărâmă blocul?!?” Locatarii din Decebal văd cum fisurile de la intrarea în bloc urcă încet dar sigur spre etaj și cer ca cineva să-și asume responsabilitatea.

În luna august începeau lucrările pe Bulevardul Decebal din Bistrița. Porțiunea dintre intersecția cu strada Crinilor și strada Zimbrului a fost închisă circulației.

De câteva săptămâni însă, locatarii se plâng de zgomotul și vibrațiile produse de utilajele care lucrează în zonă.

Cutremur în Decebal! Locatarii din zonă se plâng de zgomotul și vibrațiile făcute de utilaje

Într-adevăr, o simplă plimbare pe Bulevardul Decebal în timpul lucrărilor îți dă… palpitații:

Locatarii au depus la Primăria Bistrița două petiții: Una online, în 18 octombrie, și una scrisă, fizic – în 25 octombrie. Dar nu au primit niciun răspuns.

Oamenii se tem să nu rămână fără locuință. Sau chiar mai rău, să se dărâme blocul pe ei:

Prima dată am crezut că e cutremur. Totul vibrează în casă. Ne temem!”

„Nu a spus nimeni să nu lucreze. Să lucreze, că e necesar. Dar cred că ar trebui găsită o modalitate ca să nu treacă de atâtea ori cu mașina aia mică și să facă atâtea vibrații. Sincer, mă tem să nu se desprindă balconul sau centrala!”

„Fisurile s-au adâncit la intrarea în bloc. Dacă se dărâmă blocul, noi ce facem? Cum ne descurcăm noi, oamenii bătrâni?”, susțin locatarii.

„La intrarea în bloc deja fisurile sunt așa de mari că se vede denivelarea. Și fisurile au urcat până la etajul 1. E imposibil ca vibrațiile astea, zeci de vibrații pe zi, să nu afecteze structura blocului. Poate că nu se întâmplă nimic acum, sau până se finalizează lucrările. Dar în doi- trei ani, dacă se dărâmă blocul, cine își asumă responsabilitatea?!? Vom cere și noi o expertiză, ca să vedem dacă a fost sau nu afectată structura de rezistență a blocului!”, a explicat reporterilor profesorul Virgil Rus, locatar în blocul cu fisurile și inițiatorul petițiilor.

Reprezentanții Primăriei Bistrița susțin că au luat act de nemulțumirile locatarilor și le-au transmis reprezentanților Mis Group. Locatarii susțin însă că de când au depus petițiile, zgomotul și vibrațiile s-ar fi intensificat.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. DACA NU SE FACE CEVA CRITICATI -SI INVERS AVETI -MARI FIGURI PAI CUM SA FAC ACESTE LUCRARI DE MARE VALOARE PENTRU ORAS .VOI DORITI CA SA FACA -DESENE .MARI FIG. SANTAN ORASUL BISTRITA .SE VA REPARA -PRECIS ACELE -CRAPATURI LA BLOC.

  2. Astfel de lucrări crează disconfort iar cetătenii trebuie sa indure mult praf si zgomot, dar in plus afecteaza blocurile si constructiile din apropiere. Este cunoscut faptul că in cazul lucrarilor de la metroul Bucurestean din cartierul Drumul Taberei
    locatarii unui bloc de 10 etaje din zona Valea Ialomitei au intrat in panica dupa ce peretii au inceput sa se fisureze.
    Tot din cauza lucrărilor la metrou, un imobil de pe bulevardul Eroilor s-a aflat în pericol de prăbușire si a fost evacuat și debranșat de la utilități.
    Numai ca in cazul pasajului pietonal subteran din Bistrita prevăzut a se construi in zona de intersecţie a Bulevardului Decebal cu strada Cuza Vodă şi strada Ursului este vorba de o investitie absolut inutilă. Acest pasaj nu rezolvă fluidizarea circulatiei auto având in vedere că Bulevardul Decebal este traverasat de mai multe treceri de pietoni care nu au cum sa fie desfiintate. O solutie mai ratională de fluidizare a circulatiei auto ar fi amenajarea Bulevardului Decebal si Andrei Muresanu ca stradă cu sens unic dinspre strada Gării spre strada Năsăudului, iar celălalt sens spre strada Gării să fie asigurat pe strada Colibitei si Artarilor.
    De aceea, cea mai ratională solutie este să se renunte la aceasta investitie costisitoare iar cu banii respectivi să inceapă proiectul de modernizare a Pietei Decebal, promis bistritenilor de primarul Cretu incă din anul 2012.

  3. Eu locuesc pe Decebel Nr 46 Bl Turn ,si intreb de ce nu este afisat macar un panou ,ce se construeste , cum va arata ,cine este constructorul ,cit timp va dura , nu sint treceri asigurate si desmnate , de protctia muncii parca contstructorul nici nu a auzit . Este mizerie ,noroi galagie . Sint curios cum o circule oamenii mai in virsta care si asa greu merg cu carucioarele spre piata . Sint de acord cu antivorbito ,in loc de pasaj ar fi mult mai util modernizarea pietii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.