16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Luiza Bindea, profil de campioană: Sportiva din Beclean care a cucerit podiumuri în lume

Practică taekwondo de la 6 ani, încă de când nu știa să articuleze bine cuvintele. Sportul a reprezentat cele mai frumoase clipe și a trimis-o pe culmile succesului de la o vârstă fragedă. Ea este Luiza Bindea, sportiva din Beclean care reprezintă județul la cele mai importante competiții de taekwondo la nival național și internațional.

Este legitimată la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și aduce de la toate competițiile medalii și cupe. Luiza s-a obișnuit cu un stil extrem de dinamic de a trăi, îmbinând antrenamentele, competițiile, deplasările cu învățatul și mersul la școală, având 14 ani. Printre performanțele sale se află și prima poziție pe podium la Campionatul Balcanic de Cadeți și medalia de bronz la Campionatul European din Germania, pe când era junioară.

Chiar ea a transmis, pentru Bistrițeanul.ro, că muncește zilnic, pentru a scrie performanță, trei ore pe zi și că fără părinți, antrenorul ei și nutriționistul, nu ar fi ajuns atât de sus.

TAEKWONDO: Luiza Bindea a cucerit aurul la Dracula Open G2 București

„Eu muncesc aproximativ 3 ore în fiecare zi, asta când vine vorba de antrenamentele de la sală. Nimic nu ar fi fost realizabil dacă nu aveam alături de mine familia, antrenorul și nutriționistul care se ocupă împreună să realizez performanțe sportive”, a spus Luiza.

Sportul, o pasiune

Înainte de taekwondo, Luiza Bindea a practicat o perioadă mai scurtă de timp înotul. Mai apoi a intrat într-o sală în care erau executate procedee și a făcut cunoștință cu sportul pe care acum nu îl lasă, ci prin el decorează pereții casei cu medalii, diplome și cupe strălucitoare de la diferite competiții, naționale și internaționale.

AUR pentru Luiza Bindea! Luptătoarea de taekwondo cucerește locul 1 la Balcaniadă

Mai mult, și-a găsit locul la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, club care se păstrează în top, chiar dacă este nou, cu finanțare de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și ajutor din partea companiilor private din județ. „Mă simt în locul potrivit la clubul la care sunt. Atmosfera din sală inspiră unitate și putere. Nu sunt răsfățată pentru rezultatele mele și mereu îmi doresc mai mult”.

Ce le lipsește sportivilor români?

Țara care a impresionat-o cel mai mult pe tânăra sportivă a fost Malta, țară pe care a vizitat-o cu ocazia participării la Campionatul European de Cadeți, Luiza fiind participant la cateogria 47 de kilograme. A fost o experiență plăcută pentru ea și s-a apropiat de podium, însă celelalte colege străine au avut, poate, mai mult noroc.  Luiza ne-a spus că Marea Mediterană care înconjoară insula a încărcat-o cu o energie deosebită.

Chiar dacă sportivii români sunt buni și fac o reprezentnață bună, Luiza crede că ceva le scapă, ceva ce ține de mental. Întrebată „Ce ai vrea să aduci din sălile de sport din străinătate?”, Luiza a transmis că Dacă ar fi să iau ceva din străinătate și să aduc in sălile de sport din România, ar fi puterea sportivilor de a rămâne calmi și focusați pe obiectivul lor”.

Peste cinci ani, Luiza se vede practicând același sport, dar la un nivel mult mai avansat. Are de gând să treacă peste toate barierele pentru a-și putea realiza obiectivul de a reprezenta România pe scena mondială a sportului pentru care își dedică copilăria și tinerețea, astfel că „Peste 5 ani mă văd muncind pe drumul spre înalta performanță, iar peste 10 ani mă văd mândră de tot parcursul meu de sportivă”, a spus sportiva Gloriei.

TAEKWONDO: Ana Luiza Bindea, campioană la cadeți. România a fost reprezentată de cinci sportivi ai Gloriei

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...