3.3 C
Bistrița
vineri, noiembrie 28, 2025

Mâncare mai bună la spital! Banii făcuți cu testările Covid merg pe hrană

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, începând din data de 10 mai, pacienții care ajung în unitatea medicală vor primi mâncare mai bună. Alocația de hrană a bolnavilor a fost majorată astăzi de Consiliul de Administrație de la 11 lei la 20 de lei. Fondurile necesare provin din testările PCR contra cost.

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a anunțat că din luna mai, bolnavii internați în unitatea medicală vor primi mâncare mai bună. Asta după ce alocația de hrană a fost majorată astăzi, de la 11 lei la 20 de lei. De la bugetul de stat este permisă (după majorarea recentă cu 1 leu) decontarea unui meniu de 11 lei, diferența de bani urmând a fi asigurată din bugetele locale sau alte surse de venit. Cum bugetul Consiliului Județean pe anul 2021 a fost deja aprobat și deocamdată nu ar putea asigura un  meniu mai bogat bolnavilor din Spitalul Județean de Urgență Bistrița, conducerea spitalului a găsit fondurile necesare pentru această majorare din veniturile obținute din testările Covid.

„Astăzi, Consiliul de Administrație a avizat favorabil, propunerea mea de majorare a alocației de hrană, la 20 de lei, începând cu data de 10 mai. Fondurile necesare pentru majorarea alocației de hrană în anul 2021, provin din veniturile obținute de spital pe testările PCR, realizate la cerere, contra cost”, a anunțat Gabriel Lazany, pe Facebook.

Printre preparatele pe care vrea să le introducă managerul spitalului în meniu se numără supa și desertul. De asemenea, micul dejun urmează să fie mai consistent.

Sursa foto: Facebook – Gabriel Lazany

Mai puteți citi pe acest subiect:

Supă și desert, în curând în meniul bolnavilor internați la Spitalul Județean de Urgență

VIDEO: Bistrițenii și firmele din oraș ar putea contribui la hrana bolnavilor din Spitalul Județean

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

TINU House Art Bistrița: ACUM e momentul să-ți faci acoperișul sau gardul la cel mai bun preț!

Plănuiți să vă schimbați acoperișul sau gardul? Ei bine, TINU House Art Bistrița, showroom-ul inaugurat în...

Bucură-te din plin de sezonul rece, cu o Verificare de iarnă completă!

În sezonul rece, fiecare detaliu contează: temperatura scăzută, drumurile umede, gheața și zăpada cer un automobil pregătit și în stare tehnică optimă. Tocmai de aceea, MATEROM AUTOMOTIVE îți oferă Verificare de iarnă completă, indiferent de marcă, la prețuri accesibile...

Se fac angajări la CRAMA JELNA și Restaurant Arena by Casa EMA: Noi locuri de muncă, în Bistrița

Crama JELNA caută ospătar cu experiență și cu suflet, iar restaurantul ALMARS angajează spălător vase și ajutor bucătar, Clinica Sanovil are nevoie de economist, jurist și psiholog. Restaurant Arena by Casa EMA angajează ospătar cu superputeri. NOI locuri de muncă, în Bistrița: