7.8 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

Mâncare mai bună la spital! Banii făcuți cu testările Covid merg pe hrană

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, începând din data de 10 mai, pacienții care ajung în unitatea medicală vor primi mâncare mai bună. Alocația de hrană a bolnavilor a fost majorată astăzi de Consiliul de Administrație de la 11 lei la 20 de lei. Fondurile necesare provin din testările PCR contra cost.

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a anunțat că din luna mai, bolnavii internați în unitatea medicală vor primi mâncare mai bună. Asta după ce alocația de hrană a fost majorată astăzi, de la 11 lei la 20 de lei. De la bugetul de stat este permisă (după majorarea recentă cu 1 leu) decontarea unui meniu de 11 lei, diferența de bani urmând a fi asigurată din bugetele locale sau alte surse de venit. Cum bugetul Consiliului Județean pe anul 2021 a fost deja aprobat și deocamdată nu ar putea asigura un  meniu mai bogat bolnavilor din Spitalul Județean de Urgență Bistrița, conducerea spitalului a găsit fondurile necesare pentru această majorare din veniturile obținute din testările Covid.

„Astăzi, Consiliul de Administrație a avizat favorabil, propunerea mea de majorare a alocației de hrană, la 20 de lei, începând cu data de 10 mai. Fondurile necesare pentru majorarea alocației de hrană în anul 2021, provin din veniturile obținute de spital pe testările PCR, realizate la cerere, contra cost”, a anunțat Gabriel Lazany, pe Facebook.

Printre preparatele pe care vrea să le introducă managerul spitalului în meniu se numără supa și desertul. De asemenea, micul dejun urmează să fie mai consistent.

Sursa foto: Facebook – Gabriel Lazany

Mai puteți citi pe acest subiect:

Supă și desert, în curând în meniul bolnavilor internați la Spitalul Județean de Urgență

VIDEO: Bistrițenii și firmele din oraș ar putea contribui la hrana bolnavilor din Spitalul Județean

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...