15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Mâncare mai bună la spital! Banii făcuți cu testările Covid merg pe hrană

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, începând din data de 10 mai, pacienții care ajung în unitatea medicală vor primi mâncare mai bună. Alocația de hrană a bolnavilor a fost majorată astăzi de Consiliul de Administrație de la 11 lei la 20 de lei. Fondurile necesare provin din testările PCR contra cost.

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a anunțat că din luna mai, bolnavii internați în unitatea medicală vor primi mâncare mai bună. Asta după ce alocația de hrană a fost majorată astăzi, de la 11 lei la 20 de lei. De la bugetul de stat este permisă (după majorarea recentă cu 1 leu) decontarea unui meniu de 11 lei, diferența de bani urmând a fi asigurată din bugetele locale sau alte surse de venit. Cum bugetul Consiliului Județean pe anul 2021 a fost deja aprobat și deocamdată nu ar putea asigura un  meniu mai bogat bolnavilor din Spitalul Județean de Urgență Bistrița, conducerea spitalului a găsit fondurile necesare pentru această majorare din veniturile obținute din testările Covid.

„Astăzi, Consiliul de Administrație a avizat favorabil, propunerea mea de majorare a alocației de hrană, la 20 de lei, începând cu data de 10 mai. Fondurile necesare pentru majorarea alocației de hrană în anul 2021, provin din veniturile obținute de spital pe testările PCR, realizate la cerere, contra cost”, a anunțat Gabriel Lazany, pe Facebook.

Printre preparatele pe care vrea să le introducă managerul spitalului în meniu se numără supa și desertul. De asemenea, micul dejun urmează să fie mai consistent.

Sursa foto: Facebook – Gabriel Lazany

Mai puteți citi pe acest subiect:

Supă și desert, în curând în meniul bolnavilor internați la Spitalul Județean de Urgență

VIDEO: Bistrițenii și firmele din oraș ar putea contribui la hrana bolnavilor din Spitalul Județean

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: