17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Mai mulți bolnavi COVID 19 acasă decât în spital

În urma deciziei CCR, bolnavii de COVID 19 pot refuza internare. Sau pot cere externarea, chiar dacă încă nu s-au vindecat. În acest moment, mai mulți bistrițeni infectați cu COVID 19 sunt acasă decât în spital.

Persoanele infectate cu noul tip de coronavirus au dreptul să aleagă dacă se vor interna sau dacă mai stau internați. Asta după ce CCR a decis că e neconstituțional să internezi sau să ți internată o persoană.

În momentul de față, în județul nostru sunt mai mulți infectați cu COVID 19 acasă, decât în spital.

Astăzi, în Spitalul Județean de Urgență Bistrița sunt 54 de persoane internate, din care patru sunt la ATI.

În ceea ce privește numărul celor depistați pozitiv, dar care au refuzat internarea sau au cerut externarea, acesta e de 67 de bistrițeni. Dintre aceștia, 55 sunt asimptomatici, iar 12 au fost externați la cerere.

Totuși, conform managerului SJUB, unii dintre cei ce refuză internarea se întorc apoi la spital, de cum apar simptomele.

Astfel, numărul total al celor infectați e de 121, fiind recordul de cazuri active la nivelul județului, de la începutul pandemiei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!