8.9 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

Primăria Bistrița nu se lasă: Vine cu ofertă pentru a cumpăra stadionul Jean Pădureanu!

Municipalitatea a anunțat ieri că devine susținător financiar al Clubului Gloria. Dar pentru ca echipa să aibă unde se antrena, au nevoie de stadion. Acesta a fost scos la licitație. Reprezentanții municipalității au anunțat că și ei vor veni cu o ofertă pentru stadion.

Stadionul Gloriei Bistrița, stadionul „Jean Pădureanu”, a rămas al nimănui de ani de zile. Municipalitatea a încercat să îl cumpere, dar nu s-a concretizat nimic.

La finalul lunii iunie, lichidatorul a anunțat că scoate la licitație stadionul, printre alte bunuri ale Clubului Gloria.

În anunțul de licitație se specifică faptul că valoarea totală a acestora trece de 40 de milioane de lei, adică cu 10 milioane de lei mai mult decât prețul de pornire al licitației.

Stadionul Gloriei Bistrița, scos la licitație! Milioane bune de euro se cer pe „simbolul” orașului

Totuși, la începutul lunii iulie, terenul a fost închis. Echipa Gloria Bistrița și-a reînceput antrenamentele, pentru Liga 3.

Accesul interzis! Ce se-ntâmplă la stadion:

Ieri însă, surpriză! Consiliul Județean și Primăria Bistrița au anunțat că devin susținători financiari ai Clubului Gloria. Asta după ce ultimele modificări legislative dau mână liberă autorităților locale să direcționeze bani și spre cluburile sportive private. Așa că cele două instituții au promis, dintr-un șut, aproape două milioane de lei.

VIDEO: Consiliul Județean și Primăria Bistrița au dat mâna să susțină Gloria Bistrița! Aproape două milioane de lei finanțare, dintr-un șut!

Totuși, stadionul, locul de antrenament al echipei, e încă scos la licitație.

Municipalitatea a anunțat că nu se lasă, ci va veni cu o ofertă.

Stadionul, momentan, nu este al Bistriței. Știți în ce situație se află. Am dat drumul la comisia care se ocupă de negocierea și cumpărarea stadionului, sunt președintele comisiei, și am avut deja patru întâlniri. Am avut o întâlnire și cu lichidatorul, care se ocupă de problema de insolvență a Clubului. Interesul nostru, al comunității, este să cumpărăm acest stadion cât mai repede și la un preț cât mai bun. Vom face toate demersurile în acest sens. Așteptăm să ne pună la dispoziție niște documente în acest sens. Și vom merge cu o ofertă”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...