22 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Major, dar nu matur! Acțiunile unui tânăr de 18 ani îi pot aduce o lună de zile după gratii

Un tânăr de 18 ani se află acum în arestul poliției. Azi va ajunge în fața instanței, după ce marți noaptea a comis mai multe infracțiuni. Totul s-a întâmplat în Beclean.

Marți noaptea spre miercuri, în curtea unui imobil aflat în construcție, în Beclean, se afla o mașină parcată. Avea cheile în contact.

Un tinerel de 18 ani, care a trecut pe acolo, s-a simțit ”atras” de ideea de a conduce o mașină.

Așa că s-a urcat la volan, a condus pe străzile orașului, după care a abandonat autoturismul.

Oamenii legii l-au depistat și l-au reținut pentru 24 de ore. Azi va fi dus în fața instanței, din cauza comiterii a două infracțiuni.

Aseară, polițiștii din Beclean au identificat, depistat și reținut pentru 24 de ore un tânăr de 18 ani, din Beclean, pe care-l cercetează pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință. Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în noaptea de 29/30 septembrie a.c., acesta ar fi sustras un autoturism parcat, pe care l-ar condus, deși nu deține permis de conducere, iar ulterior l-ar fi abandonat. Autoturismul se afla în curtea unui imobil în construcție, din orașul Beclean, neasigurat și cu cheile în interior. Tânărul se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud și în cursul zilei de astăzi va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de Compartimentul de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Beclean” transmit reprezentanții IPJ BN.

Oamenii legii transmit cetățenilor să fie mai atenți cu bunurile lor și să nu lase astfel de ”ispite” la vedere:

Polițiștii care intervin la astfel de cazuri vă atrag atenția asupra unor măsuri de prevenire a furturilor din și de autoturisme.

  • Chiar dacă ieșiți din autoturism pentru puțin timp, NU lăsați autoturismul deschis și neasigurat!
  • Parcați autoturismul în locuri luminate, parcări păzite, garaje sau în acele locuri in care pot fi observate in permanenţă .
  • Nu lăsaţi actele maşinii în interiorul acesteia, deoarece in acest fel ușurați munca hoților în valorificarea ei.
  • Dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp, nu lăsați cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului;
  • Nu lăsaţi la vedere la vedere in autoturism telefoane mobile, genţi diplomat, poşete , acte personale sau alte obiecte de valoare. Toate acestea pot constitui o invitație pentru hoți pentru a fi sustrase.
  • Montați pe maşina dumneavoastră sisteme de alarmă şi antifurt suplimentare celor din dotare: sisteme audio, mecanice – blocarea volanului, a pedalelor.
  • Sesizați de îndată, la 112 orice acţiune suspectă din perspectiva infracțională.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...