1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Mama unui copil bolnav din Bistrița i-a dat unei false măicuțe din Ploiești 60.000 de euro pentru rezolvarea problemelor cu „magie albă”

Mama unui copil bolnav din Bistrița i-a dat timp de 3 ani nu mai puțin de 60.000 de euro unei false măicuțe din Ploiești. Aceasta i-a promis rezolvarea problemelor cu ajutorul „magiei albe”.

Potrivit Adevărul.ro, Cristina Ghiocel se recomanda drept „măicuța Filofteea” și era ajutată de Victor Mantu, care se recomanda părintele stareț al unei mănăstiri din Urlați, Prahova.

Cei doi le promiteau românilor vindecarea grabnică sau înlăturarea dușmanilor cu ajutorul „magiei albe”. Credulii erau racolați în mediul virtual și ajungeau să plătească sume colosale pentru rezolvarea problemelor lor.

În plasa celor doi a picat și o bistrițeancă, ce avea un copil bolnav. Aceasta a ajuns să le plătească celor doi nu mai puțin de 60.000 de euro, timp de 3 ani. Bistrițeanca a făcut transferuri bancare și de 5.000 de euro o dată, ajungând chiar să se împrumute la rude, prieteni și bănci pentru a le da celor doi.

„Măicuța” le spunea credulilor că dacă nu plătesc „lucrarea rămâne neterminată”, iar răul se întoarce.

„Eu m-am încrezut în voi! M-am încrezut în voi 3 ani!!! Să continui să trimit 5.000? Eu nu culeg banii de prin copaci, femeie! Tu, până vineri, mi-ai cerut alți 5.000 de euro”, este parte din dialogul dintre șarlatană și bistrițeanca înșelată.

Cei doi au ajuns în fața instanței. Bărbatul care se dădea drept „părintele stareț” a murit în timpul procesului.

Femeia a fost condamnată de Judecătoria Ploiești la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, la bibliotecă sau la hipodrom. De asemenea, instanța a decis să pună sechestru pe casa sa, banii urmând să ajungă la victime.

Foto: pexels.com

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Iar s a produs o nedreptate….femeia care a dat 600000 euro trebuie condamnata ptr ca ne insulta …
    Si ne jigneste ..cum …..la mea de mai exista asemenea specimene?
    Sa vina anaf ul sa ne spuna cum a facut banii cu asemenea prostie….anseamna ca eu sunt miliardar si nu stiu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...