-1.2 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Mama unui copil bolnav din Bistrița i-a dat unei false măicuțe din Ploiești 60.000 de euro pentru rezolvarea problemelor cu „magie albă”

Mama unui copil bolnav din Bistrița i-a dat timp de 3 ani nu mai puțin de 60.000 de euro unei false măicuțe din Ploiești. Aceasta i-a promis rezolvarea problemelor cu ajutorul „magiei albe”.

Potrivit Adevărul.ro, Cristina Ghiocel se recomanda drept „măicuța Filofteea” și era ajutată de Victor Mantu, care se recomanda părintele stareț al unei mănăstiri din Urlați, Prahova.

Cei doi le promiteau românilor vindecarea grabnică sau înlăturarea dușmanilor cu ajutorul „magiei albe”. Credulii erau racolați în mediul virtual și ajungeau să plătească sume colosale pentru rezolvarea problemelor lor.

În plasa celor doi a picat și o bistrițeancă, ce avea un copil bolnav. Aceasta a ajuns să le plătească celor doi nu mai puțin de 60.000 de euro, timp de 3 ani. Bistrițeanca a făcut transferuri bancare și de 5.000 de euro o dată, ajungând chiar să se împrumute la rude, prieteni și bănci pentru a le da celor doi.

„Măicuța” le spunea credulilor că dacă nu plătesc „lucrarea rămâne neterminată”, iar răul se întoarce.

„Eu m-am încrezut în voi! M-am încrezut în voi 3 ani!!! Să continui să trimit 5.000? Eu nu culeg banii de prin copaci, femeie! Tu, până vineri, mi-ai cerut alți 5.000 de euro”, este parte din dialogul dintre șarlatană și bistrițeanca înșelată.

Cei doi au ajuns în fața instanței. Bărbatul care se dădea drept „părintele stareț” a murit în timpul procesului.

Femeia a fost condamnată de Judecătoria Ploiești la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, la bibliotecă sau la hipodrom. De asemenea, instanța a decis să pună sechestru pe casa sa, banii urmând să ajungă la victime.

Foto: pexels.com

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Iar s a produs o nedreptate….femeia care a dat 600000 euro trebuie condamnata ptr ca ne insulta …
    Si ne jigneste ..cum …..la mea de mai exista asemenea specimene?
    Sa vina anaf ul sa ne spuna cum a facut banii cu asemenea prostie….anseamna ca eu sunt miliardar si nu stiu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: