9.6 C
Bistrița
duminică, octombrie 2, 2022

Mamografii gratuite, pe Valea Bârgăului, între 16 și 19 august!

În perioada 16 – 19 august 2022, în localitățile Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului se desfășoară o campanie de testare mamografică. Sunt invitate să participe toate femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 ani.

Campania este organizată de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităților locale și al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Sunt așteptate să se prezinte la testarea gratuită femeile de 50 – 69 ani care au domiciliul în Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului, sau în satele componente ale acestora.

Unitatea mobilă de mamografie va fi amplasată în localitatea Prundu Bârgăului, la Dispensarul medical (Policlinică). Va funcționa în intervalul orar 08.00 – 16.00.

Programările se pot face la telefon: 0758.621.395.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă̆” Cluj-Napoca împreună cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a lansat proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa IIʺ, COD SMIS 136480.

Proiectul în valoare de 38.255.781,03 lei este cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul a debutat în iulie 2020 și se va încheia în decembrie 2023.

Obiectivul său general vizează creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru cancerul de sân.

Este primul proiect de screening populațional organizat, care are drept obiectiv creșterea capacității instituționale a unei rețele de screening pentru cancerul de sân la nivel regional.

Se adresează unui grup țintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Vest și Vest.

În regiunea Nord Vest – în județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj – vor fi testate 27.000 de femei din grupul țintă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.