2.9 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

Mamografii gratuite, pe Valea Bârgăului, între 16 și 19 august!

În perioada 16 – 19 august 2022, în localitățile Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului se desfășoară o campanie de testare mamografică. Sunt invitate să participe toate femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 ani.

Campania este organizată de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităților locale și al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Sunt așteptate să se prezinte la testarea gratuită femeile de 50 – 69 ani care au domiciliul în Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului, sau în satele componente ale acestora.

Unitatea mobilă de mamografie va fi amplasată în localitatea Prundu Bârgăului, la Dispensarul medical (Policlinică). Va funcționa în intervalul orar 08.00 – 16.00.

Programările se pot face la telefon: 0758.621.395.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă̆” Cluj-Napoca împreună cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a lansat proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa IIʺ, COD SMIS 136480.

Proiectul în valoare de 38.255.781,03 lei este cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul a debutat în iulie 2020 și se va încheia în decembrie 2023.

Obiectivul său general vizează creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru cancerul de sân.

Este primul proiect de screening populațional organizat, care are drept obiectiv creșterea capacității instituționale a unei rețele de screening pentru cancerul de sân la nivel regional.

Se adresează unui grup țintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Vest și Vest.

În regiunea Nord Vest – în județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj – vor fi testate 27.000 de femei din grupul țintă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.