-4.3 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Mamografii gratuite, pe Valea Bârgăului, între 16 și 19 august!

În perioada 16 – 19 august 2022, în localitățile Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului se desfășoară o campanie de testare mamografică. Sunt invitate să participe toate femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 ani.

Campania este organizată de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităților locale și al Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Sunt așteptate să se prezinte la testarea gratuită femeile de 50 – 69 ani care au domiciliul în Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Josenii Bârgăului, Tiha Bârgăului, sau în satele componente ale acestora.

Unitatea mobilă de mamografie va fi amplasată în localitatea Prundu Bârgăului, la Dispensarul medical (Policlinică). Va funcționa în intervalul orar 08.00 – 16.00.

Programările se pot face la telefon: 0758.621.395.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă̆” Cluj-Napoca împreună cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a lansat proiectul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa IIʺ, COD SMIS 136480.

Proiectul în valoare de 38.255.781,03 lei este cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul a debutat în iulie 2020 și se va încheia în decembrie 2023.

Obiectivul său general vizează creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru cancerul de sân.

Este primul proiect de screening populațional organizat, care are drept obiectiv creșterea capacității instituționale a unei rețele de screening pentru cancerul de sân la nivel regional.

Se adresează unui grup țintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Vest și Vest.

În regiunea Nord Vest – în județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj – vor fi testate 27.000 de femei din grupul țintă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: