16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Se pregătește primul super-maraton al resuscitării, la care sunt așteptați mii de oameni

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița pregătește primul maraton al resuscitării din județ. Acesta va avea loc în iunie și se așteaptă să participe mii de oameni.

La Medicină pe Limba ta, dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, a vorbit despre primul maraton de resuscitare care va avea loc în municipiu.

Evenimentul va avea loc în data de 11 iunie și sunt așteptate persoane din tot județul care vor să învețe cum se acordă primul ajutor, cum se îngrijesc rănile, arsurile sau ce să facă în caz de incendiu sau cutremur.

„În 11 iunie la maratonul resuscitării, ne adresăm întregii comunități a județului. Sunt implicate toate structurile, împreună cu Prefectura, cu pompierii, cu Poliția, jandarmii, Inspectoratul Școlar și cu primăriile din județ. Ne organizăm să vină la intervale prestabilite de timp din tot județul, cu copii, prin intermediul școlii. Vor veni din țară 30 de echipe cu manechine speciale”, a precizat dr. Tiberiu Tudor, la Medicină pe Limba ta.

Evenimentul se va desfășura la Teraplast Arena, în interior, dar și în parcare, unde se vor desfășura mai multe ateliere. La unul, participanții vor învăța să imobilizeze membre sau să panseze.

Va fi amplasată o caravană de incendiu și cutremur, care va oferi informații despre ce trebuie să facem într-o astfel de situație. De asemenea, va fi un atelier de demontat mituri.

„Se adresează tuturor persoanelor din județ, se va desfășura de la 9:00 la 21:00, 12 ore în continuu. Persoanele care vin pot trece prin toate atelierele, cam 4 ore durează. Ne așteptăm la peste 3.000 de persoane”, mai spune dr Tiberiu Tudor.

Emisiunea la care a participat dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD o puteți urmări mai jos:

Foto: Gabriel Lazany

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...