-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

FOTO/VIDEO – De la copii, pentru copii! Maraton caritabil pentru sprijinirea copiilor refugiați din Ucraina

Parcul municipal s-a umplut astăzi de copii pregătiți să-și consume energia într-un maraton caritabil. Evenimentul și-a propus să adune fonduri pentru sprijinirea copiilor refugiați din Ucraina, cu un after school și un centru de consultanță.

Peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani au participat astăzi la un maraton caritabil, în parcul municipal din Bistrița. Au fost concepute 3 trasee, în funcție de vârstă.

Cei mai mici dintre participanți, cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, au avut de parcurs un traseu de 300 de metri. A mai fost pus la punct un traseu de 600 de metri și unul de 1000 de metri pentru cei mai mari dintre participanți.

Înainte ca cei mici să ia startul au avut ocazia să danseze și cânte cu Arlechino. La eveniment au fost prezenți și mai mulți copii din Ucraina, alături de părinții lor. Evenimentul le-a fost dedicat, organizatorii Inspectoratul Școlar Județean și Asociația umanitară „Invincibilii”, propunându-și să strângă cu această ocazie fonduri pentru ei.

Asociația „Invincibilii” vrea să pună pe picioare un afterschool și un centru de consultanță pentru copiii din Ucraina refugiați în țara noastră. Rolul acestora este de a ajuta la integrarea lor. Toți cei prezenți au putut dona diverse sume de bani, folosind o urnă amplasată lângă locul de start al maratonului.

În prezent 400 de ucraineni sunt angajați la firme din domeniul echipamentelor auto și cel textil din județ. Inspectoratul Școlar Județean a înființat la o școală din Bistrița un centru educațional de sprijin pentru copiii din Ucraina.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: