21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Urmează promoții Black Friday! Protecția Consumatorului dă câteva sfaturi și cere raportarea neregulilor:

Protecția Consumatorului BN și-a lansat pagina de Facebook, postând și câteva sfaturi legate de Black Friday. Se încurajează raportarea oricărei nereguli constatate.

Perioada vânzărilor „Black Friday” se apropie. Agenții comerciali vin cu oferte care mai de care mai atrăgătoare. Cu această ocazie apar și numeroase înșelătorii. Anul trecut, mai mulți agenți economici au fost sancționați de Protecția Consumatorului tocmai din acest motiv.

Două magazine dintr-un centru comercial, amendate de Protecția Consumatorului, pentru reduceri false de Black Friday

Protecția Consumatorului vrea suspendarea site-ului Altex, în urma controalelor de Black Friday

 

Protecția Consumatorului BN a dorit să fie mai aproape de bistrițeni, așa că a creat o pagină de Facebook.

Și a lansat-o direct cu sfaturi legate de perioada reducerilor „Black Friday”.

Promoțiile de Black Friday vor începe în curând. Iată câteva sfaturi de care vă sugerăm să țineți cont la achiziționarea produselor:

  • Cumpărați din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoașteți sau pe care le-ați folosit şi verificați rating-ul vânzătorilor de pe site-urile de comerţ
  • Evitați comercianții care nu afișează date de contact complete (adresă, telefon, CUI etc.) și care se rezumă la o simplă adresă de email.
  • Verificați dacă prețul produsului dorit include TVA, dacă aveți inclusă și livrarea sau cât costă

Atenție!!! Orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință. Acesta reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus.

În termen de 14 de zile de la primirea produsului comandat pe internet, aveți dreptul de a-l restitui fără nicio justificare” se arată pe pagina de Facebook a OJPC BN.

Comisarul șef încurajează bistrițenii să fie activi pe pagină și să raporteze neregulile.

Vă informăm că din dorința de a fi mai aproape de consumatori și a eficientiza comunicarea acestora cu instituția, Comisariatul Judetean pentru Protecția Consumatorilor Bistrita-Năsăud a creat o pagină de facebook. În acest fel, cetățenii pot urmări activitatea noastră, se pot informa corect cu privire la drepturile lor în calitate de consumatori și, de asemenea, pot sesiza orice problemă când nu le sunt respectate drepturile. 

Pentru că urmează promotiile de Black Friday, consumatorii au primit din partea noastră pe pagina de fecebook sfaturi de care să țină cont în această perioadă. Aceștia sunt așteptați să sesizeze orice practică comercială sau publicitate înșelătoare”, a transmis Stelian Dolha.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...