28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Bistrițeanul Marinel Cîrcu, șef de promoție la specializarea „Piloți Avioane MApN” din cadrul Academiei Forțelor Aeriene din Brașov

Marinel Cîrcu, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Budacu de Sus, fost elev al Colegiului Tehnic Infoel din Bistrița, face cinste județului nostru. El a absolvit anul acesta Academia Forțelor Aeriene din Brașov ca șef de promoție, specializarea „Piloți Avioane MApN”.

Șefii de promoție ai tuturor instituțiilor militare de învățământ ale MapN s-au întâlnit ieri cu ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, la sediul MApN. Ministrul i-a felicitat pentru rezultatele obținute în procesul de învățământ și a discutat cu tinerii lucruri legate de cariera militară aleasă.

Printre aceștia s-a numărat și Marinel Cîrcu, un tânăr de 22 de ani, din Budacu de Sus, care provine dintr-o familie cu 9 copii.

Sunt șef de promoție pe arma mea – Piloți Avioane MApN. Dintotdeauna mi-a plăcut ideea de a fi militar și mai ales uniforma militară. Inițial voiam să merg la Forțele Terestre pe auto sau parașutism dar, în clasa a 12-a, am aflat pentru prima dată, de la un prieten cu care mă pregăteam pentru probele sportive, de Academia Forțelor Aeriene și de piloți.

Eram foarte curios și am început să caut mai multe informații pe internet și la Centrul Militar Județean. După am aflat că pentru Academia Forțelor Aeriene e nevoie și să trec de un set de probe medicale și psihologice la București, la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială. Au fost probe destul de dificile, dar am reușit să le trec„, ne-a explicat tânărul.

Marinel Cîrcu spune că a ales acest drum din curiozitate. Dar, după ce a intrat în sistem și a început să zboare, a devenit pasiune. Iar acum îi place foarte mult ceea ce face.

În ceea ce privește planurile de viitor, mi-aș dori să urmez drumul spre F-16. Momentan sunt în pregătire în țară și în viitorul apropiat aș vrea să merg în Statele Unite ale Americii ca să fac pregătirea necesară pentru F-16. Însă mă gândesc și la pregătirea în țară, în cazul în care nu am oportunitatea să ajung în SUA„, ne-a mai spus bistrițeanul.

Lui Marinel Cîrcu îi place să se implice în diverse proiecte și acțiuni de voluntariat. Spre exemplu, azi-vară, la Târlișua, a contribuit la amenajarea unui case.

NOTĂ: Îți dorești ca oamenii să îți afle povestea? Te invităm să ne dai un mesaj pe WhatsApp la numărul de telefon 0722 480 707 sau un e-mail pe adresa [email protected]

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. FELICITĂRI 🌷🇹🇩 Doamne ajută!
    Îți stă f bine atât în uniformă militară, cât și în cămașă/portul popular !
    Baftă, tinere frumos și inimos!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.