4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Masca rămâne obligatorie în toate spațiile publice, pe TOATĂ durata stării de alertă!

Autoritățile centrale au anunțat că masca va rămâne OBLIGATORIE în toate spațiile publice. Măsura se aplică pe TOATĂ durata stării de alertă. Există câteva excepții, dar cei vaccinați nu se numără printre ele.

Ministerul Sănătății a emis ORDINUL  Nr. 23/15/2021 din 20 ianuarie 2021, privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform acestui ordin, pe TOATĂ perioada stării de alertă purtarea măștii e obligatorie în spațiile publice.

  1. Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins: „ART. 1 –   Pe durata stării de alertă, în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în condiţiile şi cu respectarea Instrucţiunilor generale privind măsurile de igienă, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.”

Totodată, există excepții de la această măsură, dar cei vaccinați NU sunt printre ele:

  1. În anexa „Instrucţiuni generale privind măsurile de igienă”, la capitolul I „Portul măştii”, punctul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins: „2. Măsuri generale:  Masca trebuie purtată în orice spaţiu public, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în aceste spaţii. În funcţie de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unităţii, pot exista unele excepţii, astfel:
  1. a) angajatul este singur în birou;
  2. b) persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
  3. c) persoana desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.);
  4. d) prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
  5. e) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.”

Acest ordin a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 22 ianuarie 2020, deci a intrat în vigoare.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.