13.1 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

Măsurarea temperaturii este OBLIGATORIE, anunță Ministerul Sănătății

S-a iscat un adevărat scandal în jurul gardienilor unor magazine care au măsurat temperatura clienților. În doar câteva zile, supermarketurile au renunțat la termoscanarea persoanelor venite la cumpărături. Ministerul Sănătății revine însă cu un comunicat de presă. Se anunță că măsurarea temperaturii este OBLIGATORIE.

De teama scandalului, unele magazine au renunțat la măsurarea temperaturii. Ministerul Sănătății a revenit în această după-amiază cu un comunicat. Instituția subliniază faptul că „triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor”.

Ministerul Sănătății precizează că – în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă – triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor”, se precizează în comunicat.

Pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, într-o instituție publică, complex comercial, sau unitate de prestare a serviciilor – se va măsura temperatura corporală – se mai arată în comunicat.

Acesta face referire atât la personalul propriu, cât și la celelalte categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

Menționăm că, la măsurarea temperaturii realizată prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

În cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus. În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu”, se mai precizează în comunicat.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...