19.1 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Matematica a dat bătăi de cap elevilor din Bistrița-Năsăud, la Evaluarea Națională: elev care a luat 7 la Română, a luat 2 la Matematică

Matematica pare să fi dat bătăi de cap elevilor din Bistrița-Năsăud care au susținut examenele de Evaluare Națională. Un elev de la Școala Gimnazială Ciceu Giurgești a luat 7,4 la Română și doar 2,2 la Matematică.

Astăzi, la prânz, Ministerul Educației a afișat notele obținute de absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut examenele la Evaluarea Națională. Matematica pare să fi dat bătăi de cap elevilor din județ.

Mulți dintre elevi au luat note de trece sau chiar note mari la Limba și Literatura Română și note sub 5 la Matematică.

Un elev de la Școala Gimnazială Ciceu Giurgești a obținut 7,4 la Română și doar 2,2 la Matematică. Un alt elev de la Școala Gimnazială Romuli a obținut nota 6,10 la Română și doar 3,5 la Matematică.

Peste 500 de elevi din Bistrița-Năsăud care au susținut examenele de Evaluare Națională nu au reușit să obțină note de trecere. Cele mai mici medii, sub 2, au fost obținute la școlile din Pintic, Rebra, Coșbuc, Cormaia, Dumitrița, Lunca Ilvei, Viile Tecii, Budești, Dipșa sau Miceștii de Câmpie.

Niciun elev din județ nu a reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională. Au obținut nota 10 la Matematică 5 elevi, de la Liceul Tehnologic „Florian Porcius” din Rodna, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița, Colegiul Național „Liviu Rebreanu, Colegiul Național „Andrei Mureșanu”.

La Limba și Literatura Română au obținut nota 10 doar 2 elevi, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Bistrița și Școala Gimnazială nr. 1 din Bistrița.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, 1912 elevi, reprezentând 76,01% au obținut peste 5 la Evaluarea Națională.

Foto: vremeanoua.ro

Mai puteți citi pe acest subiect:

Nicio medie de 10, la Evaluarea Națională în Bistrița-Năsăud: Ministerul Educației a afișat primele rezultate

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.