21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

FOTO: Cum a ajuns un medic legist să colaboreze cu specialiștii Muzeului Județean din Bistrița

Scheletul descoperit recent într-un mormânt de inhumație la Biserica Evanghelică din Vermeș a fost primul „obiect” de studiu pentru un medic de la Serviciul de Medicină Legală Bistrița-Năsăud. Medicul va da o mână de ajutor specialiștilor de la Muzeul Județean din Bistrița. Au apărut deja câteva informații prețioase.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a încheiat, de curând, un protocol de colaborare în consultanță antropologică medico-legală cu doctorul Codrin Horea Rebeleanu. Acesta este medic primar legist la Serviciul de Medicină Legală Bistrița-Năsăud.

Cunoștințele sale sunt necesare, afirmă specialiștii Muzeului Județean, mai ales când vine vorba de cercetări arheologice în interiorul unor morminte de inhumație sau incinerație. Medicul legist va putea da o mână de ajutor și în cazul unor materiale osteologice disparate, descoperite în diferite contexte.

O primă activitate comună a avut loc chiar zilele trecute. „Obiect” de studiu a fost scheletul găsit în mormântul de inhumație, în urma cercetării arheologice recente la Biserica Evanghelică din Vermeș.

Scheletul a fost descoperit într-o stare de conservare și reprezentare relativ bună. S-au identificat aproximativ toate elementele anatomice constitutive, iar primele date a oferit câteva informații prețioase specialiștilor de la muzeu.

Ne aflăm la începutul unei frumoase colaborări științifice. Îi mulțumim domnului doctor Codrin Horea Rebeleanu pentru deschiderea și entuziasmul arătat, cu speranța că în viitor această activitate ne va permite să aflăm noi informații și despre alte schelete umane, descoperite de-a lungul timpului”, au transmis cei de la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud.

Din echipa Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud au făcut parte Radu Zăgreanu (cercetător științific) și Angelica Moldovan (educator muzeal).

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...