3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

FOTO: Cum a ajuns un medic legist să colaboreze cu specialiștii Muzeului Județean din Bistrița

Scheletul descoperit recent într-un mormânt de inhumație la Biserica Evanghelică din Vermeș a fost primul „obiect” de studiu pentru un medic de la Serviciul de Medicină Legală Bistrița-Năsăud. Medicul va da o mână de ajutor specialiștilor de la Muzeul Județean din Bistrița. Au apărut deja câteva informații prețioase.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a încheiat, de curând, un protocol de colaborare în consultanță antropologică medico-legală cu doctorul Codrin Horea Rebeleanu. Acesta este medic primar legist la Serviciul de Medicină Legală Bistrița-Năsăud.

Cunoștințele sale sunt necesare, afirmă specialiștii Muzeului Județean, mai ales când vine vorba de cercetări arheologice în interiorul unor morminte de inhumație sau incinerație. Medicul legist va putea da o mână de ajutor și în cazul unor materiale osteologice disparate, descoperite în diferite contexte.

O primă activitate comună a avut loc chiar zilele trecute. „Obiect” de studiu a fost scheletul găsit în mormântul de inhumație, în urma cercetării arheologice recente la Biserica Evanghelică din Vermeș.

Scheletul a fost descoperit într-o stare de conservare și reprezentare relativ bună. S-au identificat aproximativ toate elementele anatomice constitutive, iar primele date a oferit câteva informații prețioase specialiștilor de la muzeu.

Ne aflăm la începutul unei frumoase colaborări științifice. Îi mulțumim domnului doctor Codrin Horea Rebeleanu pentru deschiderea și entuziasmul arătat, cu speranța că în viitor această activitate ne va permite să aflăm noi informații și despre alte schelete umane, descoperite de-a lungul timpului”, au transmis cei de la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud.

Din echipa Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud au făcut parte Radu Zăgreanu (cercetător științific) și Angelica Moldovan (educator muzeal).

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.