0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

Medicul Dumitru Niculai: „Înainte aveam 20-30 de răceli tipice pe zi. Acum 95% sunt infecții cu Covid”

Potrivit președintelui Asociației Profesionale a Medicilor de Familie, medicul Dumitru Niculai, purtarea constantă a măștii aproape a dus la dispariția răcelilor clasice. Dacă acum câțiva ani, zilnic „înregistra” 20-30 de răceli tipice, acum cam toți cei care vin la cabinet cu semne de răceală au Covid.

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Asociației Profesionale a Medicilor de Familie, medicul Dumitru Niculai spune că în urmă cu câțiva ani înregistra zilnic 20-30 de răceli tipice, care, în „era Covid” au cam dispărut.

„Nu mai sunt răceli, pentru că purtarea acelei măști pentru virusul gripal e eficientă. Acum, 95% dintre răceli sunt infecții cu Covid”, a spus medicul Dumitru Niculai, la Bistrițeanul Live.

Medicul Dumitru Niculai mai spune că 30% dintre pacienții săi care au avut Covid au rămas cu o afectarea pulmonară. De asemenea, peste 90% dintre ei suferă și de depresie, tot din cauza infectării cu Covid-19.

Emisiunea la care a fost invitat medicul de familie Dumitru Niculai o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...