13.8 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Medicul Dumitru Niculai: „Înainte aveam 20-30 de răceli tipice pe zi. Acum 95% sunt infecții cu Covid”

Potrivit președintelui Asociației Profesionale a Medicilor de Familie, medicul Dumitru Niculai, purtarea constantă a măștii aproape a dus la dispariția răcelilor clasice. Dacă acum câțiva ani, zilnic „înregistra” 20-30 de răceli tipice, acum cam toți cei care vin la cabinet cu semne de răceală au Covid.

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Asociației Profesionale a Medicilor de Familie, medicul Dumitru Niculai spune că în urmă cu câțiva ani înregistra zilnic 20-30 de răceli tipice, care, în „era Covid” au cam dispărut.

„Nu mai sunt răceli, pentru că purtarea acelei măști pentru virusul gripal e eficientă. Acum, 95% dintre răceli sunt infecții cu Covid”, a spus medicul Dumitru Niculai, la Bistrițeanul Live.

Medicul Dumitru Niculai mai spune că 30% dintre pacienții săi care au avut Covid au rămas cu o afectarea pulmonară. De asemenea, peste 90% dintre ei suferă și de depresie, tot din cauza infectării cu Covid-19.

Emisiunea la care a fost invitat medicul de familie Dumitru Niculai o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: