10.1 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

Merită să cumpărați o mașină de spălat cu uscător?

 

Nu ar fi grozav să poți pune hainele murdare în mașina de spălat înainte de a pleca la serviciu și să te întorci acasă cu haine curate și uscate gata de a fi aranjate frumos în dulap? Acest vis ar putea fi cu un pas mai aproape cu o mașină de spălat cu uscător rufe electric.

Simplificând cât mai mult posibil funcționarea, mașinile de spălat rufe uscate combină o mașină de spălat tradițională cu încărcare frontală și un uscător cu condensator într-un singur dispozitiv care are aceleași dimensiuni ca o mașină de spălat obișnuită echivalentă.

Mașinile de spălat rufe cu uscător oferă, de obicei, toate funcțiile, caracteristicile și programele mașinilor de spălat rufe și a uscătoarelor din gama medie și înaltă, dar ocupă jumătate din spațiul acestora împreună. Și cu cât casa dumneavoastră este mai mică, cu atât acest avantaj devine mai relevant.

Mașini de spălat ieftine – oferte

Avantaje și dezavantaje ale mașinilor de spălat cu uscător rufe electric

Avantaje

  • Performanța de spălare este comparabilă cu cea a unei mașini de spălat tradiționale echivalente.
  • Ocupă jumătate din spațiul ocupat de două aparate separate.
  • Puteți spăla și usca hainele fără intervenție manuală: nu mai trebuie să descărcați hainele ude în uscător.
  • Puteți spăla sau usca independent, astfel încât să o puteți folosi ca pe o mașină de spălat normală.
  • Costurile de achiziție și de funcționare sunt mai mici decât cele ale unei mașini de spălat rufe cu încărcare frontală și ale unui uscător cu condensator cumpărate separat.

Mașină de spălat Samsung – oferte

Dezavantaje

  • Puteți usca doar jumătate din capacitatea de spălare.
  • Va trebui să așteptați ca mașina să termine de spălat și de uscat înainte de a adăuga o altă încărcătură. Astfel, dacă spălați mai multe încărcături de rufe, va dura mai mult decât dacă ați folosi simultan o mașină de spălat și un uscător separate.
  • Unele combinații sunt prea mari pentru a încăpea sub o piesă de mobilier obișnuită, așa că verificați cu atenție dimensiunile dacă aparatul trebuie să încapă într-un anumit loc.

Mașini de spălat ieftine – oferte

  • Din punct de vedere istoric, acestea au fost cel mai puțin fiabile aparate de spălat rufe, deși în ultimii ani fiabilitatea lor s-a îmbunătățit, în linie cu cea a mașinilor de spălat independente.

Ar trebui să cumpăr o mașină de spălat cu uscător rufe electric?

Combinațiile mașină de spălat cu uscător sunt o soluție excelentă pentru casele și gospodăriile mici: ocupă mai puțin spațiu decât ambele aparate electrocasnice luate separat, iar capacitatea uscătorului este complet adaptabilă la nevoile de spălare ale uneia sau a două persoane.

Și pentru că puteți spăla și usca fără a fi nevoie să mutați rufele între cele două aparate, sunt o idee bună dacă aveți probleme de mobilitate care ar putea îngreuna această sarcină (cu mențiunea că, dacă spălați încărcături complete, trebuie să scoateți jumătate din ele pentru a le usca).

Dar dacă folosiți uscătorul în mod regulat și aveți o familie numeroasă, probabil că este mai bine să folosiți aparate separate: veți obține o performanță de uscare mult mai bună, iar o încărcătură poate fi pusă în uscător în timp ce următoarea este spălată. Dacă aveți un buget limitat, cumpărarea unei mașini de spălat și a unui uscător separate vă poate costa mai mult. Dar, dacă ceva nu merge bine, vă puteți asigura că trebuie să înlocuiți doar un singur aparat, nu ambele în același timp.

Mașină de spălat Samsung – oferte

Cum funcționează mașinile de spălat cu uscător?

Veți constata că majoritatea mașinilor de spălat cu uscător rufe electric spală exact la fel ca o mașină de spălat convențională cu încărcare frontală. Se adaugă apă și detergent, rufele sunt introduse în mașină, apoi se învârt, se clătesc și se învârt din nou. Prin urmare, experiența de spălare este comparabilă cu cea a unei mașini de spălat convenționale.

Dar mașinile de spălat cu uscător sunt aparate mult mai complexe din cauza funcției suplimentare de uscare. Spre deosebire de uscătoarele autonome, în ele există o mulțime de țevi și prize de apă pentru partea de spălare, care sunt folosite și pentru uscare.

O mașină de spălat cu uscător funcționează ca un sistem etanș, folosind un uscător cu condensator. Spre deosebire de un simplu uscător cu ventilație, care pompează aerul cald și umed direct în exterior, mașinile de spălat cu uscător captează umiditatea din haine. Acestea împing aerul cald și uscat prin hainele umede pentru a extrage umezeala, apoi răcesc aerul acum umed într-un schimbător de căldură pentru a condensa umiditatea, care este colectată într-un rezervor sau pompată în canalizare. Aerul acum uscat este apoi reîncălzit și ciclul se repetă.

Mașini de spălat ieftine – oferte

Inima oricărui uscător cu condensator este schimbătorul de căldură. Acesta funcționează ca radiatorul unei mașini, trecând aerul cald prin aripioare metalice de suprafață mare pentru a facilita răcirea. La un uscător rufe electric autonom, aceste aripioare sunt răcite cu aer, dar mașinile de spălat-uscat folosesc în schimb apă. Acest lucru are sens din punct de vedere ingineresc, deoarece apa conduce căldura mai eficient și, fiind o mașină de spălat, are deja instalații sanitare adecvate pentru această sarcină.

După câteva cicluri prin schimbătorul de căldură, apa de răcire devine prea caldă pentru a fi folosită, așa că este aruncată la scurgere și se trage apă proaspătă de la robinet. Clătiți și repetați, ca să spunem așa, până când rufele sunt uscate.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.