9.5 C
Bistrița
sâmbătă, martie 25, 2023

Mihail Neamțu și Adrian Papahagi, într-o discuție despre revoluția IUBIRII, la Cinematograf Dacia

Clubul Marile Cărți va fi prezent la Bistrița cu seria de dialoguri dedicate esenței creștinismului – Iubirea. În 31 martie, la Centrul cultural Dacia, se va organiza conferința „Creștinismul: Revoluția Iubirii”.

Conferința de la Bistrița îi readuce în dialog pe teologul și scriitorul Mihail Neamțu și pe profesorul Adrian Papahagi. Tema discuției? Cartea Cărților – Biblia, relevanța acesteia în zilele noastre și cum au reușit învățăturile cuprinse în Carte să construiască, de-a lungul veacurilor, o credință a Iubirii.

Însă participanții la conferință nu trebuie să se aștepte la o prelegere teologică. Mai degrabă vor avea parte de surprize culturale din partea celor doi conferențiari. Este  cunoscut faptul că aceștia reușesc să parcurgă veacuri de gândire în căutarea consensului și biruinței Iubirii.

Prezentarea unei cărți în care Dumnezeu se implică în luptele noastre zilnice

În cadrul conferinței va avea loc prezentarea cărții „Geneză și Înviere: Cum citim Biblia azi?”. Aceasta este o întâlnire transcrisă între filologul Adrian Papahagi și teologul Mihail Neamțu.

Aceștia își expun gândurile referitoare la pasaje importante din Biblie , care ni-L descoperă pe Dumnezeu ca Tată și partener implicat în luptele pe care le ducem zilnic împotriva firii noastre căzute.

„Creștinismul ne invită la o viață demnă de trăit, ritmată de cadența virtuților și a harului nemeritat”, spune Mihail Neamțu.

Creatorul ne vrea pe toți fericiți într-o grădină perfect aranjată. Dar aceasta cere colaborarea noastră activă și stăruință, nu o așteptare inertă, sau sentimente vagi, neorânduite”, completează profesorul Papahagi.

Cartea „Geneză și Înviere: Cum citim Biblia azi?” este o lectură obligatorie pentru antrenarea duhovnicească. Mai ales în perioada Postului Mare.

Atenționăm participanții că nu vor asista doar la un dialog teologic și cultural, ci și la o discuție între prieteni care de multe ori se lasă cu un umor sărat, dar familial”, susțin organizatorii.

Intrarea la conferința „Creștinismul: Revoluția Iubirii” (31 martie, ora 18:30, la Centrul Cultural Dacia) este gratuită. Locurile pot fi rezervate pe site-ul  Marile Cărți.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...