18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Mii de credincioşi sunt aşteptaţi la hramul Mănăstirii „Sfântul Ilie” din Nuşeni

Sărbătoare mare – mâine, la Mănăstirea „Sfântul Ilie” din Nușeni, care îşi sărbătorește hramul şi îşi va deschide din nou porţile pentru mii de credincioşi. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa, Arhiepiscopul Andrei Andreicuţ.

În ziua binecuvântată de 20 iulie îl sărbătorim pe slăvitul Prooroc Ilie Tesviteanul – ocrotitorul Mănăstirii de la Nuşeni. Bucuria praznicului va fi încununată de prezenţa părintelui Mitropolit Andrei care va fi în rândul monahilor şi credincioşilor din zona Văii Meleşului… Vă aşteptăm cu mult drag!”, a transmis Părintele Paisie, stareţul mănăstirii.

Ca în fiecare an, pe 20 iulie, Mănăstirea din Nuşeni îşi deschide porţile primind mii de credincioşi din întreaga ţară.

Sfântul Ilie este cinstit de creştini ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă.

În tradiţia românilor este considerat o divinitate populară a Soarelui şi a focului, fiind celebrat în numeroase tradiţii şi datini.

Părintele Stareț Paisie explica faptul că Sfântul Ilie este unul dintre marii sfinți ai lui Dumnezeu care a trăit înaintea Mântuitorului Iisus Hristos: „Trăsăturile Sfântului Ilie, fermitatea mărturisirii credinței în Dumnezeul Cel Viu și minunile deosebite pe care le-a făcut (învierea fiului văduvei din Sarepta Sidonului, a pogorât foc din cer peste jertfele pregătite și, apoi, înălțarea sa la cer) îl reprezintă ca o personalitate aparte în rândul sfinților cinstiți în Biserica Ortodoxă. Dovada puternică a cinstirii sale este numărul mare de mănăstiri cu hramul «Sf. Ilie» din România, cât și faptul că mulți români poartă numele Sfântului Ilie”.

Programul liturgic începe la Mănăstirea Nuşeni încă din această seară, la ora 19:30, cu slujba religioasă a Privegherii.

Mâine, 20 iulie, în ziua praznicului, credincioşii sunt invitaţi să participe de la ora 08:00 la Slujba Aghiasmei.

De la ora 8:30 se vor citi Acatistul Sfântului Ilie Tesviteanul şi Ceasurile.

După ora 9, la Mănăstirea din Nuşeni este aşteptat IPS Andrei care va oficia, alături de un sobor de preoţi, începând cu ora 10:00 Sfânta Liturghie.

Foto – Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!