20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Ministerul Culturii: Noi restricții în derularea evenimentelor culturale

Ministerul Culturii a anunțat ieri noi restricții în organizarea unor evenimente culturale. Singurele care nu suferă restricții suplimentare sunt muzeele, bibliotecile, librăriile, școlile populare de artă și meserii.

Creșterea ratei de incidență cumulate la peste 3/1000 de locuitori atrage o serie de restricții în derularea evenimentelor și acțiunilor culturale, anunță Ministerul Culturii.

Există totuși câteva instituții care nu suferă restricții suplimentare și se derulează ca și până acum. Este vorba despre activitățile muzeelor, bibliotecilor, librăriilor, studiourilor de producție de film și audiovizuală, școlilor populare de artă și meserii.

Situația se modifică în cazul evenimentelor organizate în spații închise. De asemenea, se modifică și desfășurarea activităților cinematografelor, ale instituțiilor de spectacole și/sau concerte. Acestea pot avea loc cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

De asemenea, organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise. Însă doar  dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii. Se face o excepție și dacă sunt grupuri de până la 4 persoane.

Restricții, și pentru spectacolele în aer liber

Schimbări suportă și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private. Acestea și alte evenimente culturale similare sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori. Masca de protecție este și aici obligatorie. 

În toate cele trei situații descrise mai sus, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

ATENȚIE: Se pot derula evenimente în aer liber cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori, doar dacă persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și au 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În localitățile / județele unde rata incidenței cumulate depășește 6/1000 de locuitori, activitățile cu publicul sunt interzise.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: