7.4 C
Bistrița
vineri, octombrie 15, 2021

Ministerul Educației a decis! Și Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, și Liceul de Arte rămân cu clasele inițial tăiate din oferta școlară

S-a schimbat modificarea…! Ieri se știa că Liceul „Tudor Jarda” trebuie să renunțe la clasa de Pedagogic pentru a-și păstra clasa de Muzică, în timp ce la Liceul de arte „Corneliu Baba” clasa de Arhitectură trebuia să fuzioneze – într-o singură clasă – cu cea de Pictură. Astăzi situația este cu totul alta. Ministerul Educației a decis: 

Odiseea claselor de vocațional tăiate de ISJ BN din oferta școlară a anului 2021-2022 pare să se apropie de sfârșit.

După scandalul generat în presă, după intervenții și telefoane la București, în această dimineață primarul Ioan Turc anunță că „Ministerul Educației este de acord ca, la liceele “Corneliu Baba” și “Tudor Jarda” din Bistrița, structura de clase a IX-a să rămână ca în prezent”. 

„Astfel, ca rezultat al discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentanții ministerului de resort, va exista continuitate la profilele arhitectură, arte plastice, muzică și pedagogic, ca și până în acest an școlar. Chiar dacă Inspectoratul Școlar Județean aplicase norme în vigoare, nu am acceptat, în calitate de primar al municipiului, ca specializările vocaționale să fie eliminate chiar și numai pentru 1 an”, a transmis primarul Ioan Turc. 

Edilul a precizat, de asemenea, că va depune toate diligențele necesare pentru ca impactul unui număr mai mic de elevi în clasele a IX-a să fie atenuat. În acest fel, ar fi posibil ca și alte clase să fie menținute în unitățile de învățământ din județul nostru – subliniază primarul Ioan Turc.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, mi-a comunicat telefonic că situația din județul Bistrița-Năsăud va avea o rezolvare mai justă. Cel mai probabil, soluția identificată va fi cea pe care am enunțat-o deja, prin care ar urma să se diminueze numărul elevilor din clase. Important e să existe deschidere pentru probleme ce inițial par de nesurmontat”, precizase primarul Ioan Turc cu o zi înainte.

Cifra de școlarizare se va reface, la nivelul fiecărui județ, urmând să se întrunească din nou consiliile de administrație, astfel încât clasele să nu dispară – anunță Edupedu.ro.

În clasele de liceu, pe filiera teoretică, numărul maxim de elevi într-o clasă va scădea de la 28 la 26. Sunt asigurări pe care le-a primit Iulian Cristache, președintele Federației părinților, de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Situația – ajunsă în atenția autorităților după apariția mai multor critici privind desființarea claselor – va fi lămurită rapid, chiar dacă se va întârzia după termenul de 22 ianuarie.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...