6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, despre procesele deschise de foștii parlamentari pentru pensiile speciale: „Rușinos!”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan i-a criticat destul de aspru pe parlamentarii care au deschis procese pentru a-și recupera pensiile speciale. Aceasta a criticat gestul drept „rușinos”. Printre parlamentarii care își cer pensiile speciale înapoi se numără Ioan Oltean sau Ioan Țintean.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat ieri că este rușinos gestul foștilor parlamentari de a cere în instanță pensiile speciale.

„Faptul că au fost anulate indemnizațiile speciale e o dovadă de voință politică a actualei majorități parlamentare. Declarații ați mai avut până acum, dar vot concret nu. Așadar, voință a existat, comportamentul celor care au contestat această decizie mi se pare rușinos.”, a declarat Turcan, citată de news.ro.

Întrebată de jurnaliști dacă parlamentarii care își cer pensiile speciale înapoi sunt săraci, aceasta a răspuns: „Numai săraci nu sunt”.

122 de foști parlamentari din întreaga țară își cer în instanță pensiile speciale înapoi. Printre ei se numără și 7 din Bistrița-Năsăud. Este vorba despre Ioan Oltean, unul dintre cei mai longevivi parlamentari din țară. De asemenea, își cere pensia specială înapoi fostul prefect Ioan Țintean sau fostul președinte PSD Viorel Pupeză.

Pe listă se mai află Ilieșiu Viorel, Rus Emil, Scurtu Emil sau Sonea Ioan. Cei 7 au deschis un proces comun, la Tribunalul Bistrița-Năsăud. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Vă reamintim faptul că în februarie anul acesta au fost anulate pensiile speciale încasate de foștii parlamentari. Aceștia puteau încasa, maxim, lunar puțin peste 10.000 de lei. Totul depindea de numărul de mandate avute.

Foto: zf.ro

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...