7.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

Probleme în Nimigea: Curți inundate din cauza lucrărilor la DJ 172

Localnicii din Florești, Nimigea, se plâng de lucrările care se fac la DJ 172. Din cauza modului în care au fost făcute șanțurile și puse rigolele, apa din curți NU se mai scurge, inundându-le.

Contractul de proiectare și lucrări pentru modernizarea DJ 172 a fost semnat în ianuarie 2020.

SC Frasinul SRL – Hydrostroy AD din Varna-Bulgaria (constructori) – Someș-Top-Grup SRL (proiectant) au câștigat licitația, valoarea proiectului fiind de 70.373.285 lei (14,9 milioane euro), bani europeni prin Programul Operațional Regional.

Lucrările, care au garanție de 6 ani de zile,  cuprind:

  • realizarea de șanțuri de beton
  • șanțuri din pământ
  • rigole carosabile
  • reparații la podețe existente (13)
  • podețe noi (52).

Localnicii din Florești s-au plâns că lucrările sunt făcute prost

Bordura turnată este destinată scurgerii apelor din curți. Dar la cum sunt făcute lucrările, apa nu se mai scurge, nu mai are cum”, au sesizat sătenii.

Primarul comunei recunoaște că e o problemă.

Lucrările aparțin Consiliului Județean. Într-adevăr bordura respectivă nu e făcută bine. Și gura de scurgere e prea mică. Nu face față la debitul de apă, mai ales dacă sunt ploi mai abundente. Am vorbit cu cei de la Consiliul Județean și le-am explicat că trebuie rezolvat, și am insistat să se ia atitudine. Mi s-a transmis că azi va ajunge o comisie în teren să vadă care e situația”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Nimigea, Mircea Runcan.

Lucrările sunt încă în perioada de execuție, așa că se poate interveni și îndrepta eroarea.

O echipă din cadrul Serviciului de Drumuri Județene, împreună cu proiectantul din cadrul lucrării de pe DJ 172- DN 17 – Cociu – Mocod – Zagra, merg pe șantier, respectiv în comuna Nimigea.

Vom găsi o soluție, prin montarea de rigole de scurgere, astfel încât ridicarea drumului, odată cu modernizarea și reabilitarea sa, să nu afecteze unele gospodării ce ne-au sesizat telefonic această situație.

Șantierul este în lucru și până la finalizarea lucrării vom rezolva situațiile care apar, deoarece ne dorim ca oamenii să fie mulțumiți de lucrare”, transmit reprezentanții CJ BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Exact acelasi lucru se intampla pe strada Ghinzii din Bistrita odata cu aparitia pistelor de bicicleta. Bordurile nu vor da voie apelor pluviale sa se scurga si nici proprietarilor sa intre si sa iasa din curti cu masinile!!! Conductele de colectare sunt subdimensionate iar la o ploaie mai puternica, volumul de apa impinge capacul de canal, apa revarsandu-se pe drum cu tot ceea ce arunca oamenii in wc. Gura de canal ramane descoperita fiind un real pericol pentru cetateni. Nimeni nu tine cont de realitatea din teren. Proiectele nu se fac pe teren? Proiectantii au fost macar odata la fata locului? Cred ca Bunul Dumnezeu s-a saturat de prostia omeneasca si ne-a luat de tot mintile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...