12.4 C
Bistrița
joi, septembrie 29, 2022

Ministrul Sănătății a cumpărat acțiuni la o companie bistrițeană în valoare de 74.000 de euro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a achiziționat anul acesta acțiuni în valoare de 74.000 de euro la compania bistrițeană Teraplast. Aceasta este și una dintre cele mai bine cotate companii românești de pe bursă, înregistrând o creștere a cifrei de afaceri de 37% în primul semestru al anului.

Potrivit ZF.ro, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a achiziționat în primul semestru al acestui an acțiuni la TeraPlast Bistrița în valoare de 370.000 de lei, adică 74.000 de euro, prin intermediul Bursei de Valori București.

Nici nu e de mirare faptul că Rafila a investit în Teraplast, fiind una dintre cele mai bine cotate companii la BVB de ceva vreme. În primul semestru al anului, compania înregistra o cifră de afaceri de 374 milioane de lei, în creștere cu 37%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Exporturile au crescut și ele cu 79% în primul semestru. Culmea, valoarea acțiunilor a scăzut în această jumătate de an, de la 0,987 lei/acțiunea în ianuarie, la 0,65 lei acțiunea în iulie.

În total, potrivit declarației sale de avere făcută publică de ZF.ro, ministrul Rafila încasează 6.000 de euro lunar, de la 4 locuri de muncă. Cel mai mult încasează de la Camera Deputaților – 2.400 de euro și de la Institutul Matei Balș – 1.800 de euro

Acesta are în bănci 700.00 de euro și investiții la Bursa de Valori București de 200.000 de euro.

Foto: Arhivă

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Îl interesează orice, numai ceea ce trebuie nu. Adică ceea ce scoate mulți, mulți bani. În rest dă-i dracului. Funcția pentru care este plătit nu îl interesează. Eventual ceva loby pe la OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...