13.5 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Ministrul Sporturilor a decis: Sala Polivalentă se va numi ”Gabriela Szabo”

O Hotărâre de Guvern a fost emisă pentru redenumirea mai multor săli sportive din țară. Ministrul Sporturilor a decis ca Sala Polivalentă din Bistrița să se numească ”Gabriela Szabo”.

Ieri după-masă, ministrul Sporturilor a anunțat că s-a decis redenumirea mai multo săli de sport din țară. Prin Hotărâre de Guvern, 30 de structuri sportive vor fi incluse într-un program național de de redenumire și schimbare a imaginii.

Printre primele săli care-și schimbă numele – sportivii ale căror nume vor fi folosite dându-și deja acordul- se numără și Sala Polivalentă Bistrița.

E vorba de:

  • Sala de atletism care aparține de Direcția Județeană de Sport Bacău se va numi “Doina Melinte”
  • • Sala Sporturilor care aparține de Direcția Județeană de Sport Constanța se va numi “Simona Amânar”
  • Sala Sporturilor Bistrița se va numi “Gabriela Szabo”
  • Complexul Sportiv Național Snagov se va numi “Elisabeta Lipă”
  • Sala de gimnastică din cadrul Sport Club Municipal Deva se va numi “Ecaterina Szabo”
  • Sala Sporturilor care aparține de Direcția Județeană de Sport Mureș se va numi “Simon László”
  • Sala Polivalentă București se va numi “Cristian Gațu”.

Îmi doresc să redăm viața si istoria sălilor de sport. Marii campioni sunt cei care ne motivează să-i urmăm, iar numele lor trebuie să fie cunoscute, recunoscute și onorate. Mai mult decât a regăsi numele acestora în sălile de sport, trebuie să găsim acolo imagini ale lor, în momentele de glorie, din competițiile unde au strălucit. Orice copil sau tânăr care trece pragul unei săli trebuie să regăsească acolo un exemplu cu care să se identifice, care să-i insufle dorința de a reuși, să-l motiveze.

Le mulțumesc acestor mari campioni pentru tot ce au făcut pentru sport și pentru că au fost de acord să transmită exemplul lor de pasiune și dedicare către generațiile viitoare!” a transmis Eduard Novak.
Gabriela Szabo s-a născut la Bistrița în 1975. Este cetățean de onoare al orașelor Bistrița, Cluj Napoca și București. A primit Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de comandor, în 2001. O stradă din București și o sală de sport din Voluntari îi mai poartă numele. Timp de 10 ani a fost denumită cea mai bună atletă a României.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.