19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Ministrul Sporturilor a decis: Sala Polivalentă se va numi ”Gabriela Szabo”

O Hotărâre de Guvern a fost emisă pentru redenumirea mai multor săli sportive din țară. Ministrul Sporturilor a decis ca Sala Polivalentă din Bistrița să se numească ”Gabriela Szabo”.

Ieri după-masă, ministrul Sporturilor a anunțat că s-a decis redenumirea mai multo săli de sport din țară. Prin Hotărâre de Guvern, 30 de structuri sportive vor fi incluse într-un program național de de redenumire și schimbare a imaginii.

Printre primele săli care-și schimbă numele – sportivii ale căror nume vor fi folosite dându-și deja acordul- se numără și Sala Polivalentă Bistrița.

E vorba de:

  • Sala de atletism care aparține de Direcția Județeană de Sport Bacău se va numi “Doina Melinte”
  • • Sala Sporturilor care aparține de Direcția Județeană de Sport Constanța se va numi “Simona Amânar”
  • Sala Sporturilor Bistrița se va numi “Gabriela Szabo”
  • Complexul Sportiv Național Snagov se va numi “Elisabeta Lipă”
  • Sala de gimnastică din cadrul Sport Club Municipal Deva se va numi “Ecaterina Szabo”
  • Sala Sporturilor care aparține de Direcția Județeană de Sport Mureș se va numi “Simon László”
  • Sala Polivalentă București se va numi “Cristian Gațu”.

Îmi doresc să redăm viața si istoria sălilor de sport. Marii campioni sunt cei care ne motivează să-i urmăm, iar numele lor trebuie să fie cunoscute, recunoscute și onorate. Mai mult decât a regăsi numele acestora în sălile de sport, trebuie să găsim acolo imagini ale lor, în momentele de glorie, din competițiile unde au strălucit. Orice copil sau tânăr care trece pragul unei săli trebuie să regăsească acolo un exemplu cu care să se identifice, care să-i insufle dorința de a reuși, să-l motiveze.

Le mulțumesc acestor mari campioni pentru tot ce au făcut pentru sport și pentru că au fost de acord să transmită exemplul lor de pasiune și dedicare către generațiile viitoare!” a transmis Eduard Novak.
Gabriela Szabo s-a născut la Bistrița în 1975. Este cetățean de onoare al orașelor Bistrița, Cluj Napoca și București. A primit Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de comandor, în 2001. O stradă din București și o sală de sport din Voluntari îi mai poartă numele. Timp de 10 ani a fost denumită cea mai bună atletă a României.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?