22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

MINUNE: Au început lucrările la pistele de biciclete promise

Bucuria iubitorilor de sport- pistele de cicliști- prin contur, în sfârșit. Au început lucrările pentru amenajarea a 26 de km de piste, prin fonduri europene. Lungimea totală a pistelor va fi de 50 km, după ce se va finaliza și proiectul ”Linia Verde”.

În ultimele zile s-au putut vedea utilaje care lucrează în zona căii ferate. Motivul? S-a început procesul de realizare a pistelor pentru cicliști.

Acest proiect este finanțat din fonduri europene.

Am început lucrul în proiectul „Piste pentru Cicliști”-bucuria iubitorilor de sport. Unul dintre proiectele ce vor schimba filozofia mobilității urbane din Bistrița devine realitate, prin demararea lucrărilor la primul tronson: Drumul Dumitrei Vechi – Eroilor – Romană – Dimitrie Cantemir. Acest proiect în valoare de 4,5 milioane de euro, finanțat pe fonduri europene, înseamnă 26 de km de piste pentru biciclete pe 28 de străzi din oraș” explică viceprimarul Cristian Niculae.

În viitorul apropiat ar trebui să fie demarate și lucrările pentru proiectul ”Linia Verde”. Asta înseamnă și alte piste pentru cicliști, astfel că la finalizarea lucrărilor la ambele proiecte, Bistrița se va putea ”lăuda” cu 50 km de piste.

În doi ani vom avea un oraș mai aerisit din punct de vedere al traficului, mai puțin poluat, mai frumos și mai verde, această rețea de piste de cicliști încurajând folosirea bicicletei în detrimentul autoturismului personal și totodată un stil de viață sănătos și activ” mai susține Cristian Niculae.

De subliniat este faptul că firma care se ocupă de lucrările la piste este o companie locală, cu angajați bistrițeni, ceea ce duce la întărirea mediului economic local.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...