3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

MINUNE: Au început lucrările la pistele de biciclete promise

Bucuria iubitorilor de sport- pistele de cicliști- prin contur, în sfârșit. Au început lucrările pentru amenajarea a 26 de km de piste, prin fonduri europene. Lungimea totală a pistelor va fi de 50 km, după ce se va finaliza și proiectul ”Linia Verde”.

În ultimele zile s-au putut vedea utilaje care lucrează în zona căii ferate. Motivul? S-a început procesul de realizare a pistelor pentru cicliști.

Acest proiect este finanțat din fonduri europene.

Am început lucrul în proiectul „Piste pentru Cicliști”-bucuria iubitorilor de sport. Unul dintre proiectele ce vor schimba filozofia mobilității urbane din Bistrița devine realitate, prin demararea lucrărilor la primul tronson: Drumul Dumitrei Vechi – Eroilor – Romană – Dimitrie Cantemir. Acest proiect în valoare de 4,5 milioane de euro, finanțat pe fonduri europene, înseamnă 26 de km de piste pentru biciclete pe 28 de străzi din oraș” explică viceprimarul Cristian Niculae.

În viitorul apropiat ar trebui să fie demarate și lucrările pentru proiectul ”Linia Verde”. Asta înseamnă și alte piste pentru cicliști, astfel că la finalizarea lucrărilor la ambele proiecte, Bistrița se va putea ”lăuda” cu 50 km de piste.

În doi ani vom avea un oraș mai aerisit din punct de vedere al traficului, mai puțin poluat, mai frumos și mai verde, această rețea de piste de cicliști încurajând folosirea bicicletei în detrimentul autoturismului personal și totodată un stil de viață sănătos și activ” mai susține Cristian Niculae.

De subliniat este faptul că firma care se ocupă de lucrările la piste este o companie locală, cu angajați bistrițeni, ceea ce duce la întărirea mediului economic local.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...