1.3 C
Bistrița
duminică, noiembrie 27, 2022

Misiune INEDITĂ: Un pescăruș salvat de voluntari și îngrijit cu drag de veterinari

O misiune inedită, aseară, în Bistrița. Dintr-un horn adânc de patru metri a fost scos, de voluntarii de la SVSU, un  pescăruș. Acesta a fost îngrijit de veterinarii de la TonVet, și urmează să-și reia călătoria în cel mai scurt timp.

Când ești salvator, nu te uiți „pe cine salvezi”. Răspunzi cu același drag și devotament la fiecare solicitare.

Un apel ieri după-masă solicita intervenția unui echipaj la o casă. Proprietarii auziseră ceva ciudat în horn.

Un echipaj de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița s-a deplasat acolo și, de la o adâncime de patru metri, nu mică le-a fost mirarea când au văzut un cioc și niște ochi care-i priveau. Misiunea inedită a fost de a salva… un pescăruș.

Uneori misiunile pentru care suntem solicitați sunt inedite. Așa a fost cazul și luni seară, când am fost chemați să salvăm un pescăruș. Micuțul era căzut într-un horn, la o adâncime de 4 metri. Intervenția a durat 4 ore și s-a finalizat cu bine!”, au scris cei de la SVSU pe pagina lor de Facebook.

Pescărușul a fost dus la Cabinetul Veterinar TonVet de pe strada Alba Iulia din municipiu.

„Undeva pe la ora 20.00 – 21.00 au venit băieții cu el. Săracul era deshidratat, nealimentat, speriat, cu tahicardie. Nici nu se putea ține pe picioare. Pe lângă că a durat foarte mult intervenția de salvare, cine știe de când era acolo, în horn. Așa că am rămas surprins când am văzut că bea apă.

De obicei, când sunt așa speriați și în starea în care era el, nu mai reacționează. Dar el a băut apă, l-am îngrijit, azi va primi pește. A rămas peste noapte la noi. NU am văzut aseară alte leziuni.

Oricum va rămâne aici până se face bine și apoi îi vom da drumul. E un pescăruș adult, nu e pui, dar nici bătrân. Probabil în perioada asta de migrare, o fi fost pe ceva culoar de tranzitare, o fi obosit, sau o fi fost epuizat.. Probabil și-a căutat ceva de sprijin și a ajuns acolo. Cine știe?!?”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Toni Varga de la Cabinetul Veterinar.

Acesta a spus că de-a lungul timpului a avut fel și fel de situații „frumoase” alături de cei de la SVSU.

Sunt niște oameni faini, care iubesc animalele și care, la rândul lor, sunt și ei deținători de animale. Am avut multe misiuni de salvare și momente inedite cu ei. Îmi pare rău că nu le-am mediatizat. Sunt cazuri frumoase, care ne fac să mai uităm de ceea ce se întâmplă în jurul nostru”, a mai spus veterinarul.

Doar pentru că animalele nu pot vorbi, nu înseamnă că nu simt și nu suferă! Animalele au și ele o viață, la fel de importantă ca viața unui om!’‘, a mai scris voluntarul Florin Bucur de la SVSU, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...