12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Mister elucidat: Ce misiune a îndeplinit elicopterul care a survolat județul în weekend

Un elicopter a survolat sâmbătă și duminică la o înălțime foarte joasă, pe deasupra întregului județ, punându-i pe gânduri pe mulți dintre cei care l-au văzut. După diverse speculații și bănuieli, cei de la IPJ au clarificat situația:

În perioada 16-18 august, polițiștii bistrițeni au organizat și desfășurat activități preventive, acționând suplimentar în zona desfășurării unor evenimente cultural-artistice, pe raza județului.

Acțiunile au vizat creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și prevenirea accidentelor de circulație.

Astfel, în perioada 17-18 august, 65 de poliţişti împreună cu jandarmi, polițiști locali şi voluntari au asigurat toate măsurile pentru ca „Festivalul Usturoiului în ținutul contelui Dracula” să se desfășoare în condiții de siguranță.

Pentru un plus de siguranță, traficul rutier pe DN17 a fost monitorizat de un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne care a survolat zona – au transmis cei de la IPJ.

Și polițiștii de la rutieră au desfășurat activități de fluidizare și monitorizare a traficului rutier pentru preîntâmpinarea unor incidente.

În 18 august, în intervalul orar 09:00-18:00, în localitatea Ciceu Corabia a avut loc serbarea Zilelor Cetății Ciceului. În acest context, poliţiştii de ordine şi siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru Rareş şi jandarmii de la Plutonul de Jandarmi Beclean au fost la datorie.

Tot duminică, oamenii de ordine au acționat și la Târlișua, unde au avut loc diverse concursuri, asigurând măsurile de ordine și siguranță publică.

Ca urmare a neregulilor constatate de polițiști în trafic, au fost aplicate 349 de sancţiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancțiunilor este de 88.850 lei. Totodată, au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?