20.2 C
Bistrița
duminică, iunie 20, 2021

Mister elucidat: Ce misiune a îndeplinit elicopterul care a survolat județul în weekend

Un elicopter a survolat sâmbătă și duminică la o înălțime foarte joasă, pe deasupra întregului județ, punându-i pe gânduri pe mulți dintre cei care l-au văzut. După diverse speculații și bănuieli, cei de la IPJ au clarificat situația:

În perioada 16-18 august, polițiștii bistrițeni au organizat și desfășurat activități preventive, acționând suplimentar în zona desfășurării unor evenimente cultural-artistice, pe raza județului.

Acțiunile au vizat creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și prevenirea accidentelor de circulație.

Astfel, în perioada 17-18 august, 65 de poliţişti împreună cu jandarmi, polițiști locali şi voluntari au asigurat toate măsurile pentru ca „Festivalul Usturoiului în ținutul contelui Dracula” să se desfășoare în condiții de siguranță.

Pentru un plus de siguranță, traficul rutier pe DN17 a fost monitorizat de un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne care a survolat zona – au transmis cei de la IPJ.

Și polițiștii de la rutieră au desfășurat activități de fluidizare și monitorizare a traficului rutier pentru preîntâmpinarea unor incidente.

În 18 august, în intervalul orar 09:00-18:00, în localitatea Ciceu Corabia a avut loc serbarea Zilelor Cetății Ciceului. În acest context, poliţiştii de ordine şi siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru Rareş şi jandarmii de la Plutonul de Jandarmi Beclean au fost la datorie.

Tot duminică, oamenii de ordine au acționat și la Târlișua, unde au avut loc diverse concursuri, asigurând măsurile de ordine și siguranță publică.

Ca urmare a neregulilor constatate de polițiști în trafic, au fost aplicate 349 de sancţiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancțiunilor este de 88.850 lei. Totodată, au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...