29.5 C
Bistrița
vineri, iulie 19, 2024

Monica Săsărman: Încă 12 comune vor avea rețea de gaz, cu ajutorul celor peste 160 de milioane lei prin programul Anghel Saligny

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Monica Săsărman, a anunțat că s-a primit finanțare pentru rețele de gaz în județ. Astfel, 12 comune vor avea sistem de gaze naturale până în anul 2025.

Astăzi, la sediul PSD BN a avut loc o conferință de presă. Alături de secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării, Monica Săsărman, au fost prezenți și primarii din Dumitra, Zagra, Salva și Coșbuc.

Secretarul de stat a anunțat că s-a aprobat finanțarea proiectelor de realizare rețele de gaz în 12 comune din județ.

Prin programul Anghel Saligny vorbim de o finanțare de peste 160 de milioane de lei pentru realizarea de rețele de gaz noi. 

Astfel, e vorba de realizarea a trei noi rețele:

  • asociere UAT-uri Dumitra, Zagra, Nimigea și Chiuza – finanțare de peste 63 de milioane de lei – peste 4.300 de gospodării
  • Asociere UAT-uri Salva, Runcu Salvei, Coșbuc, Telciu și Romuli – peste 52 de milioane de lei pentru mai bine de 3.800 de gospodării
  • asociere UAT-uri Rebrișoara, Feldru și Rebra – peste 52 milioane de lei alocați pentru peste 3.700 de gospodării

La acestea se adaugă încă 20 de milioane de lei alocați extinderii unor rețele de gaz deja existente, în diferite comune”, a declarat Monica Săsărman.

Conform acesteia, documentele se află „pe biroul ministrului Energiei, Sebastian Burduja. Mai sunt câteva „semnături de dat” și „demersuri” de făcut. Dar se preconizează că în câțiva ani vor fi gata lucrările.

Noi spunem că până la final de 2025 vom avea deja rețeaua făcută. Maxim. Nu durează mai mult. Și la cât am așteptat până acum, ce mai sunt doi ani de zile?

În plus, NICIODATĂ gazul la rețea nu va fi mai scump decât buteliile sau lemnele. Așa că e o investiție mult așteptată și binevenită”, au declarat primarii comunelor Dumitra și Salva.

Întreaga conferință de presă o puteți urmări aici:

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.