21.6 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

Munca necalificată, în floare în Bistrița-Năsăud. Județul nostru este fruntaș la nivel național

România începe să se transforme în țara muncitorilor necalificați. Aceștia sunt tot mai ceruți pe piața muncii, iar numărul lor este în creștere din 2015. Bistrița-Năsăud este județul cu cei mai mulți muncitori necalificați. „De vină” sunt tocmai fabricile care nu cer calificare de niciun fel la angajare.

Potrivit unei analize a portalului economica.net, 4 poziții din top 10 al joburilor avute în 2017 de către români sunt ocupate de diferite zone ale muncii necalificate.

96.300 de muncitori necalificați lucrau în zona asamblării și montării pieselor (locul 5), peste 94.500 de români munceau în industria confecțiilor (poziția a 7- a în top), peste 85.500 se ocupă cu manipularea mărfurilor (poziția 9 în top) și aproape 82.000 de muncitori necalificați au muncit la demolarea clădirilor (poziția a 10- a).

Culmea, județul care are cei mai mulți muncitori necalificați este chiar Bistrița-Năsăud. 28,30% dintre angajații județului nostru lucrează ca muncitori necalificați. Pe lista județelor cu mulți muncitori necalificați mai regăsim Bihor (24,14%) sau Maramureș (24,06%).

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...