15.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Năsăudul, pe harta națională a șahului, cu primul eveniment dedicat sportului minții

Năsăudul găzduiește primul eveniment de anvergură, dedicat sportului minții. Competiția va avea loc weekendul viitor, în 9 și 10 iulie.

De la cei mai mici până la cei mai mari, toți sunt așteptați la cea mai mare competiție de șah organizată vreodată în Năsăud. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu”.

Orașul Academicienilor nu dispune, în acest moment, de un club de șah. De aceea, concursul este dedicat mai mult amatorilor, dar există și o categorie la care se încadrează persoanele avansate, adică cele înscrise într-un club deja existent din țară.

Vor exista patru grupe de participare, astfel:

  • Under 12;
  • Under 18;
  • Seniori;
  • Avansați (toți jucătorii legitimați la un Club de Șah omologat).

Competiția se va desfășura conform regulamentului elvețian, cu 7 runde pentru fiecare jucător, după fiecare partidă câștigătorii jucând cu câștigătorii iar pierzătorii cu pierzătorii.

Timpul de joc este de 20 de minute, cu 5 secunde adiționale pentru fiecare mutare.

Pentru a organiza acest eveniment am luat legătura cu mai mulți pasionați până am ajuns să stabilim un parteneriat cu președintele Asociației Județene de Șah Neamț, domnul Volcinsache Sebastian. Pe lângă asigurarea logisticii necesare desfășurării acestei competiții, Sebastian este și arbitru oficial și se va asigura de buna desfășurare a evenimentului.

Nu puteam să organizăm Cupa Orașului Năsăud la Șah fără să-l avem alături de noi și pe concetățeanul nostru Vasile Strugari! Chiar dacă mulți îl cunoaștem ca împătimit al pokerului, Vasi este recentul câștigător al unuia dintre cele mai importante turnee de șah din țară, Open Târgu-Mureș”, a transmis pe Facebook Dorin Vlașin, primarul Năsăudului.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.