24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Năsăudul, pe harta națională a șahului, cu primul eveniment dedicat sportului minții

Năsăudul găzduiește primul eveniment de anvergură, dedicat sportului minții. Competiția va avea loc weekendul viitor, în 9 și 10 iulie.

De la cei mai mici până la cei mai mari, toți sunt așteptați la cea mai mare competiție de șah organizată vreodată în Năsăud. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu”.

Orașul Academicienilor nu dispune, în acest moment, de un club de șah. De aceea, concursul este dedicat mai mult amatorilor, dar există și o categorie la care se încadrează persoanele avansate, adică cele înscrise într-un club deja existent din țară.

Vor exista patru grupe de participare, astfel:

  • Under 12;
  • Under 18;
  • Seniori;
  • Avansați (toți jucătorii legitimați la un Club de Șah omologat).

Competiția se va desfășura conform regulamentului elvețian, cu 7 runde pentru fiecare jucător, după fiecare partidă câștigătorii jucând cu câștigătorii iar pierzătorii cu pierzătorii.

Timpul de joc este de 20 de minute, cu 5 secunde adiționale pentru fiecare mutare.

Pentru a organiza acest eveniment am luat legătura cu mai mulți pasionați până am ajuns să stabilim un parteneriat cu președintele Asociației Județene de Șah Neamț, domnul Volcinsache Sebastian. Pe lângă asigurarea logisticii necesare desfășurării acestei competiții, Sebastian este și arbitru oficial și se va asigura de buna desfășurare a evenimentului.

Nu puteam să organizăm Cupa Orașului Năsăud la Șah fără să-l avem alături de noi și pe concetățeanul nostru Vasile Strugari! Chiar dacă mulți îl cunoaștem ca împătimit al pokerului, Vasi este recentul câștigător al unuia dintre cele mai importante turnee de șah din țară, Open Târgu-Mureș”, a transmis pe Facebook Dorin Vlașin, primarul Năsăudului.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.