-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Ne apucăm de cultivat usturoi?! Ministerul Agriculturii ne încurajează cu mii de euro

Bistrițenii s-ar putea orienta și spre producția de usturoi! Mai ales că Ministerul Agriculturii ne încurajează cu un nou program de sprijin financiar: se pot obține câteva mii de euro pentru cel puțin 3.000 de mp cultivați.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Sorin Roşu Mareş a anunțat în această dimineață, la Bistrița, că instituția pe care o reprezintă va implementa un nouprogram de sprijinire a celor care vor să cultive usturoi. Este vorba de o sumă de 1000 euro/hectar, însă cei interesați vor primi bani doar dacă vor cultiva minim  3.000 mp și vor produce cel puțin 5 kg de usturoi/mp și 5 tone pe hectar.

Secretarul de stat Sorin Roşu Mareş consideră că programul „este în aceeaşi direcţie cu sprijinirea produselor deficitare. Vedem cât de mult usturoi se importă din China sau din alte ţări şi vrem să sprijinim producătorii noştri cu acest program. Avem şi anumite modalităţi de verificare: cei care îl comercializează sau persoanele juridice trebuie să aibă atestat de producător. Nu pot să aducă usturoiul din altă parte, pentru că va trebui să aibă şi o codiţă acel usturoi, ca să poată fi comercializat. Ne vom asigura că acest program va fi dus la bun sfârşit”.

Sorin Roșu Mareș a mai precizat că programul va demara chiar în acest an și că „cererile se pot depune la direcţiile agricole până în 31 mai. Le recomand tuturor celor interesaţi să meargă la direcţia agricolă şi să ia informaţiile de acolo, pentru că acolo se vor depune toate documentele”.

Sorin Roşu Mareş a confirmat că și în 2019 cultivatorii de roșii vor primi acel ajutor de 3000 euro, pentru că programul care sprijină cultivarea tomatelor în fermele româneşti continuă și în acest an, ca și programul cu purcei gratis „Bazna şi Mangaliţa”.

Foto deschidere @ stiriagricole.ro

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: