3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

Ne apucăm de cultivat usturoi?! Ministerul Agriculturii ne încurajează cu mii de euro

Bistrițenii s-ar putea orienta și spre producția de usturoi! Mai ales că Ministerul Agriculturii ne încurajează cu un nou program de sprijin financiar: se pot obține câteva mii de euro pentru cel puțin 3.000 de mp cultivați.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Sorin Roşu Mareş a anunțat în această dimineață, la Bistrița, că instituția pe care o reprezintă va implementa un nouprogram de sprijinire a celor care vor să cultive usturoi. Este vorba de o sumă de 1000 euro/hectar, însă cei interesați vor primi bani doar dacă vor cultiva minim  3.000 mp și vor produce cel puțin 5 kg de usturoi/mp și 5 tone pe hectar.

Secretarul de stat Sorin Roşu Mareş consideră că programul „este în aceeaşi direcţie cu sprijinirea produselor deficitare. Vedem cât de mult usturoi se importă din China sau din alte ţări şi vrem să sprijinim producătorii noştri cu acest program. Avem şi anumite modalităţi de verificare: cei care îl comercializează sau persoanele juridice trebuie să aibă atestat de producător. Nu pot să aducă usturoiul din altă parte, pentru că va trebui să aibă şi o codiţă acel usturoi, ca să poată fi comercializat. Ne vom asigura că acest program va fi dus la bun sfârşit”.

Sorin Roșu Mareș a mai precizat că programul va demara chiar în acest an și că „cererile se pot depune la direcţiile agricole până în 31 mai. Le recomand tuturor celor interesaţi să meargă la direcţia agricolă şi să ia informaţiile de acolo, pentru că acolo se vor depune toate documentele”.

Sorin Roşu Mareş a confirmat că și în 2019 cultivatorii de roșii vor primi acel ajutor de 3000 euro, pentru că programul care sprijină cultivarea tomatelor în fermele româneşti continuă și în acest an, ca și programul cu purcei gratis „Bazna şi Mangaliţa”.

Foto deschidere @ stiriagricole.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.