14.1 C
Bistrița
luni, iunie 14, 2021

NECAZ. Locuitorii blocului de nefamiliști de pe Someșului sunt supărați

Nemulțumire mare printre locuitorii blocului de nefamiliști de pe Someșului, Nr. 9, în apropierea Gării din Bistrița: oamenii sunt revoltați pe constructorul care s-a apucat să etajezeze blocul. „Unii au copii mici și sunt foarte afectați de acestă problemă…! Se poate așa ceva?!?

Cum se dă autorizație de la Primărie să se construiască apartamente în plus într-un bloc care nu are suficiente locuri de parcare nici pentru locatarii care deja locuiesc acolo? Vecinii mei au auzit de la muncitori că vor fi două etaje plus mansarda, nu doar unul, așa cum scrie în afișul care s-a montat. Se poate așa ceva?!?”, ne-a scris unul dintre locatari.

Acesta se plânge și de faptul că „oamenii cu apartamente în bloc nu au primit nimic de la cei care construiesc, așa cum era normal! Mai mult, sunt  inundați de apă infiltrată și sunt deranjați de mizerie și zgomot. Unii au copii mici și sunt foarte afectați de acestă problemă…!”, se mai plânge locatarul – îngrijorat că dacă se construiesc încă două etaje, peste 20 de mașini nu vor mai avea unde să parcheze .

Cum se dau autorizații de construcție, dacă nu sunt parcări deloc?! Locatarii nu vor să vorbească, pentru că le este frică. Dar chiar dacă blocul este de nefamiliști și nu se află tocmai în centru, merităm și noi respect ca ceilalți locuitori ai Bistriței!”, se revoltă vecinul care bănuiește că la mijloc ar fi vorba despre „o mare înșelăciune”.

Conform anunțului postat de constructorul SC San Invest Building SRL din Bistrița, este vorba despre mansardarea și reabilitarea termică a blocului de locuințe – regim final P + 4E pe Strada Someșului 9. Primăria Bistrița a eliberat autorizația de construire 870/09.08.2018, iar termenul de execuție nu trebuie să depășească 36 de luni.

Din punctul de vedere al Primăriei Municipiului Bistrița, cei care desfășoară lucrări în zona respectivă au într-adevăr autorizație pentru a construi un etaj și un pod cu boxe care vor fi date în folosință tot locatarilor din bloc. Felul în care au respectat autorizația se va vedea abia la recepția lucrării, iar eventualele abateri ale constructorului vor intra sub incidența legii. În cazul în care, la recepția lucrării, se constată că acel constructor nu a respectat autorizația, el poate fi tras la răspundere”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro Mihai Ruști, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...