3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Nemții, mari consumatori de termopane made in Bistrița. O companie locală vinde mai mult în Germania decât în România

O companie locală producătoare de termopane a ajuns să vândă mai mult în Germania decât în România. Nemții sunt în spatele a 30% din totalul comenzilor celor de la TeraGlass.

TeraGlass, companie producătoare de termopane, parte din grupul TeraPlast, a reușit să vândă mai mult în Germania decât în România. În primul trimestru al acestui an, 30% din comenzi au venit din Germania.

Piața germană a reprezentat 30% din totalul cifrei de afaceri, cea română 21%, iar cea cehă 13%. În total, producătorul local este prezent în 12 țări europene, iar cererea este în creștere.

Directorul de vânzări a precizat că unitatea de producție își va mări capacitatea, pentru a face față.

„Avem în curs de implementare un proiect de investiții pentru extinderea capacității de producție, care ne va ajuta să ne menținem promptitudinea și calitatea în relația cu clienții noștri. Pe lângă dezvoltarea portofoliului de clienți, în 2019 avem în vedere și creșterea prezenței pe piața locală”, a explicat, într-un comunicat de presă, directorul de vânzări TeraGlass, Sergiu Manolache.

Capacitatea de producție se va extinde cu 3,5 milioane de euro, proiectul fiind cofinanțat prin schemă de ajutor de stat. Producția pe noile linii va începe în prima parte a anului 2020.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...