11.7 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 8, 2022

Neurologul Kalman Mihaly Schwarz a fost singura persoană vaccinată care a murit de Covid la Spitalul Județean de Urgență

O singură persoană vaccinată cu două doze a decedat la Spitalul Județean de Urgență, a precizat managerul spitalului, Gabriel Lazany. Este vorba chiar de medicul neurolog Kalman Mihaly Schwarz, care lua medicamente pentru o boală autoimună, care n-au permis vaccinului să dezvolte anticorpi împotriva Covid-19.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a fost întrebat de un cititor Bistrițeanul.ro câte persoane vaccinate au decedat de Covid în Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Se pare că singura persoană vaccinată cu ambele doze care a murit în urma infectării cu Covid a fost tocmai un coleg medic. Este vorba despre neurologul Kalman Mihaly Schwarz. Acesta fusese vaccinat, însă medicamentele pe care le lua pentru o boală autoimună de care suferea n-au permis vaccinului să dezvolte anticorpi și să-l ajute să lupte cu virusul.

„La un moment dat am avut internate 8 persoane, vaccinate cu ambele doze. Din păcate una dintre ele a fost doctorul Schwarz, care el a fost la terapie intensivă și a decedat, el având o boală autoimună. Din păcate, vaccinul nu a produs anticorpi la el din cauza medicației pe care o lua. Lucrurile sunt foarte clare, peste 90% din persoanele internate în spital, și nu vorbim doar de terapie intensivă, sunt persoane nevaccinate”, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Kalman Mihaly Schwarz, care era șeful secției de Neurologie, s-a stins în data e 6 septembrie.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Beclenarul care ajută bistrițenii să-și transforme fructele din livadă în suc 100% natural. Totul a pornit de la un utilaj mic, în propriul garaj

Cei care vor ca fructele din propria livadă să se transforme într-un suc delicios și sănătos...

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...