8.1 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

Neurologul Kalman Mihaly Schwarz a fost singura persoană vaccinată care a murit de Covid la Spitalul Județean de Urgență

O singură persoană vaccinată cu două doze a decedat la Spitalul Județean de Urgență, a precizat managerul spitalului, Gabriel Lazany. Este vorba chiar de medicul neurolog Kalman Mihaly Schwarz, care lua medicamente pentru o boală autoimună, care n-au permis vaccinului să dezvolte anticorpi împotriva Covid-19.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a fost întrebat de un cititor Bistrițeanul.ro câte persoane vaccinate au decedat de Covid în Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Se pare că singura persoană vaccinată cu ambele doze care a murit în urma infectării cu Covid a fost tocmai un coleg medic. Este vorba despre neurologul Kalman Mihaly Schwarz. Acesta fusese vaccinat, însă medicamentele pe care le lua pentru o boală autoimună de care suferea n-au permis vaccinului să dezvolte anticorpi și să-l ajute să lupte cu virusul.

„La un moment dat am avut internate 8 persoane, vaccinate cu ambele doze. Din păcate una dintre ele a fost doctorul Schwarz, care el a fost la terapie intensivă și a decedat, el având o boală autoimună. Din păcate, vaccinul nu a produs anticorpi la el din cauza medicației pe care o lua. Lucrurile sunt foarte clare, peste 90% din persoanele internate în spital, și nu vorbim doar de terapie intensivă, sunt persoane nevaccinate”, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Kalman Mihaly Schwarz, care era șeful secției de Neurologie, s-a stins în data e 6 septembrie.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: