-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

Pregătiri pentru Evaluarea Națională: Ce trebuie să faci pentru a te înscrie la cursurile gratuite

Absolvenții de clasa a VIII-a care vor trece prin febra examenului de Evaluare Națională, în acest an, au încă vreme până în 15 octombrie, să se înscrie la cursurile de pregătire organizate de CeTIN.

Primăria Bistrița, prin Centru Comunitar pentru Tineret, va organiza și în acest an cursuri de pregătire pentru absolvenți. Acestea se vor desfășura în sistem online, cu profesorii voluntari ai Centrului Comunitar.

Înscrierile pot fi făcute până în 𝟏𝟓 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏. Cei care își doresc să participe, trebuie să completeze următorul formular:

https://forms.gle/shHG1GituMwgmw1f8

Examenul de Evaluare Națională se va susține după același tipic: combinație între subiecte de tip grilă și… pe modelul testelor PISA”, anunța ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a mai subliniat la sfârșitul lunii septembrie că Evaluarea Națională se va susține cu prezență fizică.

Potrivit calendarului de examen, elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile în 3 iunie.

Înscrierea candidaților la Evaluarea Națională 2022 se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 30 mai – 3 iunie. Probele scrise vor avea loc între 14 și 17 iunie:

  • 14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă

  • 16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă

  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.