19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Pregătiri pentru Evaluarea Națională: Ce trebuie să faci pentru a te înscrie la cursurile gratuite

Absolvenții de clasa a VIII-a care vor trece prin febra examenului de Evaluare Națională, în acest an, au încă vreme până în 15 octombrie, să se înscrie la cursurile de pregătire organizate de CeTIN.

Primăria Bistrița, prin Centru Comunitar pentru Tineret, va organiza și în acest an cursuri de pregătire pentru absolvenți. Acestea se vor desfășura în sistem online, cu profesorii voluntari ai Centrului Comunitar.

Înscrierile pot fi făcute până în 𝟏𝟓 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏. Cei care își doresc să participe, trebuie să completeze următorul formular:

https://forms.gle/shHG1GituMwgmw1f8

Examenul de Evaluare Națională se va susține după același tipic: combinație între subiecte de tip grilă și… pe modelul testelor PISA”, anunța ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a mai subliniat la sfârșitul lunii septembrie că Evaluarea Națională se va susține cu prezență fizică.

Potrivit calendarului de examen, elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile în 3 iunie.

Înscrierea candidaților la Evaluarea Națională 2022 se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 30 mai – 3 iunie. Probele scrise vor avea loc între 14 și 17 iunie:

  • 14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă

  • 16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă

  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?