10.7 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Nevoie mare de profesori în Bistrița – Năsăud! Care materii au cel mai mult de suferit:

Chiar dacă numărul de elevi parcă s-ar reduce de la un an la altul, profesori tot nu sunt câți ar trebui. În județul nostru sunt sute de posturi vacante la diferite discipline. Nevoia e atât în mediul rural cât și în cel urban.

Conform informațiilor publicate de site-ul edu.ro, ieri, sute de posturi pentru profesori erau vacante.

Nevoiea e mare, în special în mediul rural. Dar nici în mediul urban nu sunt ocupate toate locurile.

Pentru disciplina Biologie e nevoie de 30 de profesori. Dintre aceștia, de 7 e nevoie în mediul urban, doi la Beclean și 5 în Bistrița.

Tot de 30 de profesori e nevoie și pentru Chimie și unul de chimie – fizică. Pentru mediul urban e nevoie de 7 astfel de cadre didactice.

6 profesori sunt necesari pentru Cultură civică și alți 9 pentru Cultură Civică – gândire critică și drepturile omului.

Liceul de Arte „Corneliu Baba” are nevoie de doi profesori de design și unul de interdependențe funcționale în relația om – formă – ambient, plus pentru alte materii.

Nici la capitolul Economie nu se stă mai bine. 9 posturi vacante își caută ocupanți.

Sănătatea elevilor va avea de suferit dacă nu se găsesc 48 de profesori pentru orele de sport.

Mulți artiști s-au luptat pentru ca Educația Muzicală să fie predată în școli. Totuși, județul nostru duce lipsă și de astfel de cadre didactice. 38 de posturi vacante sunt la această materie.

29 de posturi vacante sunt la Educație Plastică, iar 25 la Educație Tehnologică.

Conform listei de pe Edu.ro, se caută 8 profesori de Filozofie, 39 de Fizică și 7 de fizică – chimie.

16 posturi de profesori de geografie își caută ocupanți. E nevoie de 29 de profesori de informatică sau I.T:I.C.

Se caută doi profesori de istorie care să predea minorității maghiare, 21 de profesori de istorie și 3 profesori de istorie – geografie.

Două centre școlare, unul din Bistrița și altul din Beclean, caută profesori Kinetoterapeuți.

Nici la capitolul Limbi Străine nu se stă mai bine. E nevoie de 41 de profesori de Limba Engleză, 34 de Limba Franceză, 5 de Limba Germană, unul de Italiană, doi de Limba Latină și unul de Limba maghiară.

Problema e că inclusiv la Limba și literatura Română sunt 18 locuri vacante.

38 de posturi vacante sunt la Matematică și 3 la Mecanică.

La capitolul practică e nevoie de peste 20 de profesori pentru pregătirea în domeniul agriculturii, transport, textile, mecanică, ș.a.

Posturile profesorilor de religie sunt vacante cu zecile. Fie religie adventistă, evanghelică augustană, catolică, ortodoxă, penticostală, reformată sau romano – catolică.

Lista completa a posturilor vacante, pe un an sau mai mulți ani, poate fi consultată AICI.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: