16.1 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Niculae: A-nceput lucrul la modernizarea și reabilitarea iluminatului public!

Modernizarea iluminatului public și îngroparea cablurilor e un proiect cu origini încă din 2018. În acest an, 36 de străzi sunt prinse în proiectul de modernizare și reabilitare a iluminatului public. Lucrările au început deja, prioritar fiind Bulevardul Republicii.

S-a tot discutat despre modernizarea iluminatului public și îngroparea cablurilor, încă din 2018. Anul trecut, strada Colibiței a beneficiat de această modenizare, prin proiectul de reabilitare a întregii străzi.

Iluminatul public pe alte 6 străzi, proiect în valoare de 1,6 milioane lei, a fost aprobat la finele anului trecut.

Azi a început lucrul la modernizarea și reabilitarea iluminatului public pe Bulevardul Republicii.

Acesta este unul din cele 36 de străzi prinse în proiectul de 4 milioane de euro  finanțat pe Fonduri Europene, atras de Primăria Bistrița. În acest proiect sunt prinse și străzi din localitățile componente, nu doar din municipiu.

„Proiectul are ca obiective principale scăderea consumului primar de energie electrică în iluminatul public cu peste 43%, reducerea anuală a emisiilor gazelor de seră cu aproximativ 23 echivalent tone de CO2 și extinderea rețelei de iluminat public în Bistrița și în localitățile componente. Lungimea rețelei proiectate este de 21,28 km. 609 stâlpi noi vor moderniza actuala rețea de iluminat public pe străzile din Bistrița cuprinse în acest proiect. Întreaga rețea nouă de iluminat public va fi îngropată, pentru eliminarea cablurilor aeriene și pentru un aspect modern și civilizat al străzilor care intră în acest proiect”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!