13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

VIDEO: Klaus Iohannis: „Pericolul nu a trecut. 15 mai nu înseamnă revenirea la normalitatea pe care am cunoscut-o”

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în contextul relaxării restricțiilor impuse din cauza epidemiei de coronavirus, începând cu 15 mai. Șeful statului anunță că vârful epidemiei nu a fost atins încă. Președintele a mai precizat că după 15 mai multe restricții vor rămâne în vigoare. AFLĂ detalii:

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut în această seară o conferință de presă în care a anunțat că vârful epidemiei nu a fost atins încă, iar data de 15 mai așteptată de toți românii aduce în continuare mai multe restricții.

„După 15 mai anumite restricţii vor fi reduse. Trebuie să fim foarte atenţi. Nu am atins maximul în România şi o relaxare prematură ar putea distruge rezultatele bune de până acum.”, a spus Klaus Iohannis.

În acest context, șeful statului a declarat că începând cu 15 mai ne vom întâlni în continuare maxim câte trei persoane. De asemenea, nu vom putea ieși la restaurant, la mall, nu vom putea să plecăm din localitate decât din motive foarte serioase. În majoritatea unităților comerciale, economice, de stat, la ușă va fi cineva care va măsura temperatura.

Klaus Iohannis mai spune că marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an.

„Nu putem risca să avem un număr mare de persoane într-un singur loc. Competițiile sportive, dacă se vor relua, există o probabilitate să fie fără spectatori.”, informează Iohannis.

Tot începând cu 15 mai, vom avea obligația să purtăm măști în spații publice închise.

Potrivit informațiilor, la expiarea stării de urgență va fi declarată stare de alertă, pentru a putea menține legal unele dintre restricțiile necesare combaterii răspândirii noului coronavirus.

Declarațiile intergrale ale președintelui pot fi urmărite în materialul video de mai jos:

https://www.facebook.com/127979167941/videos/708596519900466/

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.