17.5 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

No woman, no cry: Odiseea listelor pentru alegerile parlamentare ale Partidului Verde s-a încheiat

BEJ a admis lista pentru Senat din a doua încercare dar partial. USR-Plus a contestat la Tribunal decizia BEJ și speră o admitere parțială a listei.

Ultimele 48 de ore nu au fost deloc simple pentru cardiacii din USR-Plus și Partidul Verde, cele două formațiuni politice trezindu-se cu listele pentru alegerile parlamentare respinse de Biroul Electoral Județean.

Motivul e unul legat de sex, mai precis de absența de pe lista pentru Senat a unei reprezentante a sexului frumos. Dacă, în cazul USR-Plus, a fost depusă o contestație și există posibilitatea prezenței doar a lui Emilian Gabor pe lista pentru Senat, în cazul Partidului Verde, Biroul Electoral Județean le-a admis ambele liste.

În acest context, Dan Ciobănică, președintele interimar al Partidului Verde a povestit faptul că, lucrurile nu au fost deloc simple, căutarea unei femei pentru candidatura transformându-se într-o adevărată aventură, doar că, față de USR-Plus au avut mai mult timp la dispoziție și și-au rezolvat problema: „Am găsit o doamnă, dar nu avea 35 de ani, avea mai puțin, doar că lista a fost admisă partial, așa că avem candidați acceptați și la Senat și la Camera Deputaților”, ne-a explicat Ciobănică.

Aceasta sunt listele Partidului Verde pentru Camera Deputaților și Senat:

  1.  Daniel Dumitru Ciobănică

2.  Cotul Grigorie

3.  Popdeac Emilia

4.  Slăvoaca Alexandru Marian

5.  Cozonac Tinut Ionuț

Senat

1.Bălan Simion Florin

2.Herta Vasile

3.Bulz Floarea

USR-Plus rămâne cu Emilian Gabor la Senat?

Situația din USR-Plus ne-a fost explicată de deputatul Cristina Iurișniți:  „Nu a existat foarte mult timp la dispoziție, așa că am contestat la Tribunalul Bistrița-Năsăud decizia BEJ. Posibil să ne fie admisă parțial, iar Emilian Gabor să poată candida”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: