17.8 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Noi inspectori, de astăzi la Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud

Cinci noi inspectori școlari își încep de azi activitatea la Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, înlocuindu-i pe inspectorii vechi care se vor întoarce la catedră. „Ne-am despărțit cât se poate de amiabil”, a precizat șeful ISJ BN, profesorul Cristian Nicula.

Într-o ședință festivă, la sfârșitul săptămânii trecute, cei 30 de directori care au promovat concursul în sesiunea a doua au primit contractele de management.

Directorii care au promovat concursul au primit, în cadru festiv, un contract de valori și contractul de management. Altor 26 de directori li s-a prelungit delegația de detașare în interesul învățământului”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro inspectorul general Cristian Nicula.

I-am încurajat, le-am urat succes în noul mandat, le-am dat câteva sfaturi. Am o oarecare experiență de director și le-am spus, din punctul meu de vedere, pe ce ar trebui să insiste. Le-am amintit ce greșeli nu ar trebui să facă. Sau cum să abordeze cei patru ani de mandat…”, a mai spus Critian Nicula pentru Bistrițeanul.ro.

Inspectorul școlar general a și exemplificat, subliniind că directorii trebuie să se poarte frumos cu profesorii colegi.

Le-am dat niște sfaturi. Din ce am văzut, le-au și recepționat ca atare… Trebuie să se poarte frumos cu colegii lor.

Să știe că există o perioadă înainte de mandat, o perioadă a mandatului, dar și o periodă după mandat, când se vor întoarce între colegi. Trebuie să se reîntoarcă cu demnitate și să fie primiți cu drag de colegi. Să nu-și umilească în public colegii. Asta îi va face pe colegi să nu-i mai ierte. Poate nu totdeauna chestiunile administrative sunt pe placul colegilor. Dar cumva suntem iertați. Însă dacă îi umilim sau le vorbim urât ca directori, cu siguranță nu ne vor ierta. Fiecare profesor trebuie să aibă demnitatea sa pe care și directorul trebuie s-o respecte…”

Profesorul Cristian Nicula a confirmat pentru Bistrițeanul.ro că în schemă au apărut și cinci inspectori noi.

Ne-am despărțit cât se poate de amiabil de cinci colegi care se vor întoarce la catedră. Dar rămâne să colaborăm în continuare pe proiecte și acțiuni comune… Noilor colegi inspectori care își încep de azi activitatea la Inspectoratul Școlar le urez succes. Sper să vină cu forțe proaspete și să colaborăm cât mai bine pentru elevi. În definitiv asta contează: să facem cât se poate de bine pentru elevi”, a mai spus Critian Nicula.

Acesta a anunțat că Simona Konradi (fost inspector pentru Implementarea programelor privind accesul la educație) a fost înlocuită de profesoara Georgeta Borș, de la Colegiul „Liviu Rebreanu”.

Dan Pavelea – ex-inspector pentru învățământul special – a fost înlocuit de Daniela Brics,  până acum consilier școlar la Liceul Tehnologic din Teaca.

Profesoara Cerasela Roman, inspectorul pentru Matematică, a fost înlocuită de domnul Ioan Ioja, iar doamna Elena Andron a fost înlocuită de Smaranda Florean la Învățământul preșcolar. La Dezvoltarea Resurselor Umane va reveni profesorul Vasile Șteopoaie din Sângeorz Băi”, a mai precizat prof. Cristian Nicula.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Prin școlile deznădejdii,
  Dascălii trag de odăjdii,
  Pupă și sfinți, și icoane,
  Cred ortodoxe canoane.
  Doar clopotarii Nădejdii
  Bat clopote de primejdii
  Și roagă pe Născătoare:
  Tu, de minuni făcătoare,
  Scoate de Buna Vestire
  Magiștrii, din mănăstire,
  Să care în stupi polenul,
  Să pregătească terenul,
  Că vine Radu cu Dâncu,
  Să jucăm scornitorincul,
  Să scadă pizma cu hula,
  La noi, în Schitul Nicula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: