20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Noi inspectori, de astăzi la Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud

Cinci noi inspectori școlari își încep de azi activitatea la Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, înlocuindu-i pe inspectorii vechi care se vor întoarce la catedră. „Ne-am despărțit cât se poate de amiabil”, a precizat șeful ISJ BN, profesorul Cristian Nicula.

Într-o ședință festivă, la sfârșitul săptămânii trecute, cei 30 de directori care au promovat concursul în sesiunea a doua au primit contractele de management.

Directorii care au promovat concursul au primit, în cadru festiv, un contract de valori și contractul de management. Altor 26 de directori li s-a prelungit delegația de detașare în interesul învățământului”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro inspectorul general Cristian Nicula.

I-am încurajat, le-am urat succes în noul mandat, le-am dat câteva sfaturi. Am o oarecare experiență de director și le-am spus, din punctul meu de vedere, pe ce ar trebui să insiste. Le-am amintit ce greșeli nu ar trebui să facă. Sau cum să abordeze cei patru ani de mandat…”, a mai spus Critian Nicula pentru Bistrițeanul.ro.

Inspectorul școlar general a și exemplificat, subliniind că directorii trebuie să se poarte frumos cu profesorii colegi.

Le-am dat niște sfaturi. Din ce am văzut, le-au și recepționat ca atare… Trebuie să se poarte frumos cu colegii lor.

Să știe că există o perioadă înainte de mandat, o perioadă a mandatului, dar și o periodă după mandat, când se vor întoarce între colegi. Trebuie să se reîntoarcă cu demnitate și să fie primiți cu drag de colegi. Să nu-și umilească în public colegii. Asta îi va face pe colegi să nu-i mai ierte. Poate nu totdeauna chestiunile administrative sunt pe placul colegilor. Dar cumva suntem iertați. Însă dacă îi umilim sau le vorbim urât ca directori, cu siguranță nu ne vor ierta. Fiecare profesor trebuie să aibă demnitatea sa pe care și directorul trebuie s-o respecte…”

Profesorul Cristian Nicula a confirmat pentru Bistrițeanul.ro că în schemă au apărut și cinci inspectori noi.

Ne-am despărțit cât se poate de amiabil de cinci colegi care se vor întoarce la catedră. Dar rămâne să colaborăm în continuare pe proiecte și acțiuni comune… Noilor colegi inspectori care își încep de azi activitatea la Inspectoratul Școlar le urez succes. Sper să vină cu forțe proaspete și să colaborăm cât mai bine pentru elevi. În definitiv asta contează: să facem cât se poate de bine pentru elevi”, a mai spus Critian Nicula.

Acesta a anunțat că Simona Konradi (fost inspector pentru Implementarea programelor privind accesul la educație) a fost înlocuită de profesoara Georgeta Borș, de la Colegiul „Liviu Rebreanu”.

Dan Pavelea – ex-inspector pentru învățământul special – a fost înlocuit de Daniela Brics,  până acum consilier școlar la Liceul Tehnologic din Teaca.

Profesoara Cerasela Roman, inspectorul pentru Matematică, a fost înlocuită de domnul Ioan Ioja, iar doamna Elena Andron a fost înlocuită de Smaranda Florean la Învățământul preșcolar. La Dezvoltarea Resurselor Umane va reveni profesorul Vasile Șteopoaie din Sângeorz Băi”, a mai precizat prof. Cristian Nicula.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Prin școlile deznădejdii,
  Dascălii trag de odăjdii,
  Pupă și sfinți, și icoane,
  Cred ortodoxe canoane.
  Doar clopotarii Nădejdii
  Bat clopote de primejdii
  Și roagă pe Născătoare:
  Tu, de minuni făcătoare,
  Scoate de Buna Vestire
  Magiștrii, din mănăstire,
  Să care în stupi polenul,
  Să pregătească terenul,
  Că vine Radu cu Dâncu,
  Să jucăm scornitorincul,
  Să scadă pizma cu hula,
  La noi, în Schitul Nicula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!