23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Noi măsuri restrictive în Beclean și trei comune! Scenarii roșii și galbene pentru școli:

Numărul cazurilor de COVID 19 crește alarmant, de la o zi la alta. Astfel, CJSU a impus noi măsuri în Beclean și încă trei comune. De asemenea, mai multe unități de învățământ trec în scenariul roșu sau galben.

Tot mai multe Unități Administrativ Teritoriale sunt obligate să impună măsuri restrictive din cauza numărului mare de cazuri de COVID 19 de pe raza comunei sau orașului.

Comitetul Județean de urgență Bistrița Năsăud a anunțat că se impun noi măsuri restrictive în Beclean, Braniștea, Prundu Bârgăului și Rebra.

Conform Hotărârii C.J.S.U 69/01.11.2020, se introduc restricţii în 𝑷𝒓𝒖𝒏𝒅𝒖 𝑩𝒂̂𝒓𝒈𝒂̆𝒖𝒍𝒖𝒊𝒖 𝒔̗𝒊 𝑩𝒓𝒂𝒏𝒊𝒔̗𝒕𝒆𝒂, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 de locuitori.

În aceste UAT-uri, se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Măsurile prevăd că, în Prundu Bârgăului și Braniștea, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
Conform aceleași Hotărâri C.J.S.U. nr. 69/01.11.2020 se introduc restricții în 𝗕𝗲𝗰𝗹𝗲𝗮𝗻 𝘀̗𝗶 𝗥𝗲𝗯𝗿𝗮, unități administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori și mai mica de 3/1000 locuitori.

În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

NOI SCENARII pentru ȘCOLI

De asemenea, din cauza cazurilor COVID 19 în anumite UAT-uri, se schimbă automat și scenariul de funcționare al școlilor din acele zone.

A fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 70/01.11.2020 care cuprinde următoarele modificări:

  • Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:
    • Unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale 𝐁𝐫𝐚𝐧𝐢𝐬̗𝐭𝐞𝐚 𝐬̗𝐢 𝐏𝐫𝐮𝐧𝐝𝐮 𝐁𝐚̂𝐫𝐠𝐮𝐥𝐮𝐢;
  • Se va aplica scenariul 2 (galben), pentru:
    • Unitățile de învățământ din unitatea administrativ teritorială 𝗕𝗲𝗰𝗹𝗲𝗮𝗻, 𝗠𝗮𝗶𝗲𝗿𝘂, 𝗟𝗲𝗰𝗵𝗶𝗻𝘁̗𝗮, 𝗡𝗲𝗴𝗿𝗶𝗹𝗲𝘀̗𝘁𝗶 și uat-urile prevăzute în Hotărârile CJSU nr. 66/30.10.2020 și nr. 68/31.10.2020, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori cu excepția școlilor/claselor/grupelor pentru care, prin hotărâriale CJSU, s-a adoptat măsura desfășurării activității în scenariul 3 (roșu).

Toate aceste hotărâri intră în vigoare începând de azi, 2 noiembrie 2020.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...